Αγαπητό Kefalonia news,

μετά την εφαρμογή της απλής αναλογικής στους ΟΤΑ, μια ξεχωριστή πολιτική σκακιέρα διαμορφώνεται σήμερα στο ΔΣ Αργοστολίου.

Πρώτα απ’ όλα η πλειοψηφία έχει ένα σύμβουλο λιγότερο απ’ την μείζονα αντιπολίτευση. Εξυπακούεται λοιπόν ότι το περιβάλλον του Δημάρχου εξ αρχής αναζήτησε λύση για το πως θα περνούν τα ψηφίσματα. Υπάρχουν ενδείξεις για τη λύση που προωθείται αλλά υπάρχουν και οι ενδείξεις για το πως αυτή η λύση μπορεί να ακυρωθεί στην πράξη!

Πρόσεξα ότι κατά την ψήφιση του προεδρείου του ΔΣ η κίνηση πολιτών σύσσωμη συμπαρατάχθηκε με την πρόταση του κ. Μιχαλάτου ενώ διαχώρισε τη θέση του από την παράταξή του ο κ. Πεφάνης, ψηφίζοντας κι αυτός τη διασπαστική πρόταση Μιχαλάτου, τον κ. Βαλλιανάτο.

Θα μπορούσε κανείς να πει ότι ήταν τυχαίο αλλά πλέον ο τόπος έχει βουήξει από τις πληροφορίες που φέρνουν τον κ. Πεφάνη καθώς και συμβούλους της κίνησης πολιτών να τοποθετούνται από το Δήμαρχο σε θέσεις ευθύνης!

Έτσι λοιπόν θα μπορούσε να σκεφτεί κάποιος ότι η πλειοψηφία με την προσάρτηση των 4 και με δεδομένο το διαχωρισμό του ΚΚΕ απ’ όλους, δηλαδή πλήν 2 στους 27 και άρα 25, η νέα πλειοψηφία των 13 θα μπορεί να πλειοψηφεί έναντι του 12, δηλαδή των συμβούλων της ισχυρής κεφαλονιάς και των 2 του κ. Φόρτε, στο σύνολο των 25. Είναι άραγε έτσι;

Αν πράγματι αυτήν ήταν η υπόθεση εργασίας από μεριάς της πλειοψηφίας, τότε μάλλον δεν τα υπολόγισαν καλά. Στα εκλογομαγειρέματα η ισχυρή κεφαλονιά διαθέτει ισχυρούς “μαγείρους” και δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο η παράταξη του κ. Παρίση ψήφισε την πρόταση του ΚΚΕ!

Διότι αν η ισχυρή κεφαλονιά και η επόμενη μέρα συνεχίσουν να ψηφίζουν τις προτάσεις του ΚΚΕ, τότε έχουμε 14 έναντι των 13 και άρα παρά τις υπόγειες προσεγγίσεις και τις χωρίς προγραμματικές συμφωνίες συνεργασίες-συναλλαγές, η δημοτική αρχή Μιχαλάτου δε θα μπορεί να περνάει τις προτάσεις της.

Χρυσή ευκαιρία για το ΚΚΕ να βρεθεί στο τιμόνι του Δημοτικού Συμβουλίου!!!

Όλα αυτά είναι υποθετικά βέβαια και αναμένουν τις επίσημες ανακοινώσεις προκειμένου να αποδειχθεί αν ο συλλογισμός μου είναι μετέωρος ή αν έχει βάση…

Μετά τιμής,
ΑΚ

Αναδημοσίευση από www.kefalonianews.gr