Αγαπητό μαγκαζίνο

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα ekefalonia.gr:

Ένα τεράστιο parking 3.000 τ.μ. έρχεται να προστεθεί στις υπάρχουσες θέσεις στάθμευσης στο Αργοστόλι, δίνοντας λύση στο μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η πόλη.

Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, με απόφασή του την προηγούμενη Τετάρτη, που θα δημοσιευθεί την Τρίτη 30/04/2019 στο Διαύγεια αποφάσισε να παραχωρηθεί χώρος περίπου 3.000 τ. μ. στη χερσαία ζώνη του λιμένα Αργοστολίου για τις περιόδους αιχμής μέχρι να ολοκληρωθούν τα έργα, αλλά και να δοθεί έτσι χρόνος στο Δήμο για τη δημιουργία του Νέου Parking πάνω από την πλατεία στο οικόπεδο της παλαιάς Πυροσβεστικής που οι διαδικασίες για αυτό έχουν ξεκινήσει.

Η είσοδος του νέου Parking θα γίνεται από την κεντρική πύλη του λιμανιού, απέναντι από το κτίριο της παλιάς Αστυνομίας και θα απέχει 150 μέτρα από την κεντρική πλατεία της πόλης, δίνοτας έτσι μία μεγάλη λύση για την πρόσβαση στο ιστορικό κέντρο του Αργοστολίου.

Η διαμόρφωση του χώρου θα ξεκινήσει άμεσα με την απομάκρυνση των μπαζών από το χώρο του λιμανιού και σε συνεννόηση με το Λιμεναρχείο μας για την οριοθέτηση της ζώνης ασφαλείας του λιμένα, έτσι όπως ορίζεται από τους σχετικούς χάρτες.

Ο Αντιδήμαρχος της πόλης, Διονύσης Λυκούδης, δήλωσε χθες στο eKefalonia, ¨Είμαστε εδώ για να δίνουμε λύσεις για την πόλη¨, ενώ ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Αλέξανδρος Μοσχονάς, μας είπε χαρακτηριστικά ¨Το Λιμενικό Ταμείο πρέπει να συμβάλλει στη μεγάλη προσπάθεια που κάνει ο Δήμος για μια σύγχρονη και λειτουργική Ευρωπαική πόλη¨.

Ο τοπικός αναλυτης