Δεύτερη συνεδρίαση για φέτος με  έντονα πολιτικά μηνύματα. Δεν θα σχολιάσουμε πρόσωπα γιατί προέχει το μείζον πολιτικό ζήτημα που απορρέει από την ψήφιση του τεχνικού προγράμματος.

Από την αρχή φάνηκε ότι θα είχαμε εκπλήξεις στις ψηφοφορίες. Στο θέμα των ανταποδοτικών τελών πέρασε η  πρόταση Αραβαντινού έναντι αυτής  του δημάρχου με την ΛΑΣ να ψηφίζει αρνητικά σε όλες τις εισηγήσεις .

Περνάμε στο τεχνικό πρόγραμμα. Για πρώτη φορά είχαμε εκτός από την εισήγηση του δημάρχου άλλες δυο προτάσεις. Μια από τον Ρουχωτά και μια από την ΛΑΣ. Μικρές διάφορες ανάμεσα και στα τρία προγράμματα. Στις ψηφοφορίες η πρόταση του δημάρχου πήρε 5 ψήφους, του Ρουχωτά  9 ( ψήφισε υπερ  και η παράταξη Αραβαντινού)  και της ΛΑΣ 3.

Τι σημαίνει αυτό ;

Ότι στο πρώτο σημαντικό θέμα του νέου δήμου ο Κατσιβέλης δεν έχει συναίνεση, δεν έχει πλειοψηφία, δεν μπορεί να πείσει. Με ένα ισχυρό αντιπολιτευτικό μπλοκ απέναντι του μοιάζει αδύνατο και αντιδημοκρατικό να μπορεί να περάσει και να εφαρμόσει σημαντικές αποφάσεις. Όταν σε όλους τους δήμους που είχαν μειοψηφίες γίνονταν  συνεργασίες ο Κατσιβέλης σφύριζε αδιάφορα στις προτάσεις ακόμα και από   δικούς του συμβούλους για μια ευρεία συνεργασία. Ο δήμαρχος θα προσβάλει την απόφαση στην αποκεντρωμένη.

Αλήθεια ποσό δημοκρατικό και ηθικό κ. Δήμαρχε είναι  να μην εφαρμόσετε την πρόταση της πλειοψηφίας του συμβουλίου;

Αλήθεια πόσο δημοκρατικό και ηθικό είναι κ. Δήμαρχε να εφαρμόσετε την δική σας πρόταση που είχε μόνο 5 από τις 21 ψήφους;

Αλήθεια πόσο ηθικό και τίμιο  είναι  κ. Δήμαρχε ενώ γνωρίζατε ότι οι προτάσεις της αντιπολίτευσης δεν είχαν εισήγηση από την τεχνική υπηρεσία να τους αφήνετε να τις περιγράφουν ;

Ας είχατε το θάρρος να τους πείτε όταν σας ενημέρωσαν ότι έχουν και αυτοί προτάσεις ότι χωρίς εισήγηση από την τεχνική υπηρεσία δεν μπορούν να τις καταθέσουν ώστε να μην  τις αναπτύξουν.

Αν πραγματικά θέλετε το καλό του τόπου και την συναίνεση χωρίς νομικίστικα παραθυράκια οφείλετε να εφαρμόσετε το τεχνικό πρόγραμμα της πλειοψηφίας .Ένα πρόγραμμα που όπως και εσείς παραδεχθήκατε έχει πολλά θετικά σημεία.

Απλοϊκός και κουτοπόνηρος χειρισμός που αποδεικνύει για άλλη μια φορά την έλλειψη οράματος και ηγετικών ικανοτήτων από τον Κατσιβέλη. Άλλος ένας χειρισμός που προσβάλει βάναυσα την πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου.

Οι Ληξουριώτες φημίζονται για την εξυπνάδα  και όχι την κουτοπονηριά…..¨

« Η Κασσάνδρα»

Προηγούμενο άρθροΚοροναϊός: Σε καραντίνα η Γουχάν! Σταματούν όλες οι συγκοινωνίες – Οδηγίες να μην φεύγει ή έρχεται κανείς! Έκτακτα μέτρα ασφαλείας στην Ευρώπη
Επόμενο άρθροΤα πρώτα βίντεο από τον ισχυρό σεισμό στην Τουρκία! “Τρέμει” ασταμάτητα η γη με αμέτρητους μετασεισμούς!