Δημοτικές εκλογές: Τα “πορίσματα”, τα “πειθαρχικά” & η “αλλοίωση της λαικής εντολής”

Αγαπητό kefalonia magazine

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Δήμου Αργοστολίου Μάκης Φόρτες, το έχει ξαναγράψει και το επανέλαβε στη χθεσινή του συνέντευξη στα kefalonitikanea.gr.

Είναι το ζήτημα με την πιθανή “αλλοίωση της λαικής εντολής”, τα πορίσματα που αναμένονται, τα πειθαρχικά και τα δικαστήρια.

Τι είπε ο Φόρτες στην συνέντευξη; (Αντιγράφω από τα kefalonitikanea.gr):

“Δικαστικές εκκρεμότητες και συμφωνίες «κάτω από το τραπέζι»

Ο κ. Φόρτες, αναφερόμενος στα προβλήματα που μπορεί να προκύψουν στους νέους δήμους πρόσθεσε και το θέμα των δικαστικών εκκρεμοτήτων των υποψήφιων αιρετών:

«Δεν θέλω να στήσουμε λαϊκά δικαστήρια, αλλά δεν μπορείς να μην λάβεις υπόψη σου τα δικαστήρια που έχουν δρομολογηθεί» είπε και ζήτησε από τους υποψήφιους να δηλώσουν από τώρα τι θα συμβεί αν άλλοι ψηφιστούν και άλλοι τελικά προκύψουν μετά από τις δικαστικές αποφάσεις και τις πειθαρχικές παραπομπές . «Μπορεί να σου προκύψει άλλος δήμαρχος από αυτόν που ψήφισες. Αυτή είναι η αλλοίωση της λαϊκής βούλησης που λέγαμε […] Αν ο δήμαρχος εκπέσει, σύμφωνα με τον Κλεισθένη ψηφίζει το σύνολο του δημοτικού συμβουλίου μεταξύ υποψηφίων των δύο πρώτων συνδυασμών που έχουν βγει. Που σημαίνει ότι, αν έχει γίνει μία συμφωνία κάτω από το τραπέζι, θα σου προκύψει για Δήμαρχος υποψήφιος του δεύτερου συνδυασμού, ο οποίος δεν έχει τη λαϊκή εντολή».

Τα συμπεράσματα δικά σας

Ο τοπικός αναλυτής