Δίπλα στους Επτανήσιους των Αθηνών η Ρόδη Κρατσα

Το «κομμάτι» για τα νησιά του Ιονίου έκοψε η Ρόδη Κράτσα, τ. Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και υποψήφια Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων στις πίττες του Συλλόγου Φαρακλάδων «Η ΕΥΓΕΡΟΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ», της Ένωσης Κεφαλληνίων & Ιθακησίων Κηφισιάς και Βορείων Προαστείων, και της Ένωσης των Απανταχού Πυλαρέων Κεφαλληνίας.

Ευχήθηκε το 2019 να είναι καλή χρονιά για όλους και αφετηρία νέας πορείας για τα Ιόνια Νησιά με νέες προοπτικές προόδου και αντιμετώπισης των προβλημάτων που ταλαιπωρούν τους κατοίκους και αποτελούν τροχοπέδη ανάπτυξης όπως η διάλυση του συστήματος υγείας, τα κενά στις εκαπαιδευτικές δομές, η υποβάθμιση και η έλλειψη βασικών υποδομών, οι ανοικτές πληγές του σεισμού του 2014, η βαρειά φορολόγηση χωρίς ανταποδοτικότητα και άλλες παθογένειες.

Αναφέρθηκε επίσης με θαυμασμό στην ξεχωριστή ζωντάνια που έχουν οι Σύλλογοι των Κεφαλλήνων παντού, τόσο στην Ελλάδα όσο και σε άλλα μέρη του κόσμου, όπως είχε την χαρά να διαπιστώσει και να συμμετέχει σ’ εκδηλώσεις τους.

Δεσμεύτηκε ότι αν εκλεγεί Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, θα ενισχύσει τους δεσμούς με τους Συλλόγους των Απανταχού Επτανησίων και τις δυναμικές κοινότητες νέων επτανησίων ταλαντούχων που βρίσκονται σήμερα εκπατρισμένοι, εργαζόμενοι σε διεθνείς πόλεις όπως Λονδίνο, Ντουμπάι, Φρανκφούρτη, Βρυξέλλες κ.λ.π