Η αλήθεια για την κίνηση “Κεφαλονιά νησί για όλους” και τον Μάκη Φόρτε

Αγαπητό kefalonia magazine

Πολλά λέγονται και γράφονται για τις σχέσεις του υποψηφίου Δημάρχου Μάκη Φόρτε και της κίνησης “Κεφαλονιά, νησί για όλους”. Σε συνέντευξή του στο Cosmos fm o υποψήφιος Δήμαρχος της κίνησης Αλέξανδρος Παντελειός είπε «Ξεκαθάρισε ότι ποτέ δεν υπήρξε κουβέντα με τον Μάκη Φόρτε για να ηγηθεί αυτής της κίνησης».

Η αλήθεια είναι ότι ο Μάκης Φόρτες ουδέποτε ισχυρίστηκε κάτι τέτοιο.

Στη συνέντευξη στα ΚΕΦΑΛΟΝΙΤΙΚΑ ΝΕΑ

https://www.kefalonitikanea.gr/2019/03/%ce%bc%ce%ac%ce%ba%ce%b7%cf%82-%cf%86%cf%8c%cf%81%cf%84%ce%b5%cf%82-%ce%b5%ce%ba-%ce%b2%ce%b1%ce%b8%ce%ad%cf%89%ce%bd-%cf%83%cf%85%ce%bd%ce%ad%ce%bd%cf%84%ce%b5%cf%85%ce%be%ce%b7.html

και στη μοναδική αναφορά που έκανε για την Κίνηση είπε :

Συζητήσαμε με άτομα από την Κίνηση

Ο κ. Φόρτες παραδέχτηκε ότι είχαν υπάρξει συζητήσεις με μέλη της Κίνησης Πολιτών Κεφαλονιά Νησί για Όλους (σε προσωπικό επίπεδο, όπως διευκρίνισε).

«Καταρχήν είναι γνωστά όλα τα παιδιά. Με κάποιους έχω και κάποιες σχέσεις. Μαθητές μου… προσωπικές σχέσεις. Είχαμε κουβεντιάσει. Είχαμε ανταλλάξει απόψεις, δεν συμφωνήσαμε, πάμε παρακάτω… »

Αρνήθηκε, όμως, ότι ο ίδιος ήταν ο λόγος που αποχώρησαν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ από αυτήν. Χαρακτήρισε μάλιστα αυτές τις υποθέσεις ως «σενάρια επιστημονικής φαντασίας». Αργότερα, δε, όταν επανήλθαμε στο θέμα σχολίασε χαρακτηριστικά: «Όσα δεν φτάνει η αλεπού, τα κάνει κρεμαστάρια. […] Αυτό, το να μεταθέτω την ευθύνη σε κάποιον άλλον, έχει κουράσει, δεν την μπορώ πλέον. Στην Κίνηση δεν ασχολούνται με το τι τους έχει φταίξει αλλά τους φταίει ο Γιάννης ο Βαρούχας, τους φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ… Ας αναλάβουν την ευθύνη…».

Τέλος, χαρακτήρισε «άσχετο, άκαιρο και ενοχλητικό» αυτό που γράφτηκε σε ανακοίνωση της Κίνησης ότι πρόκειται για μία «Κίνηση Πολιτών και όχι Πολιτικών» προσθέτοντας ότι «αυτός ο διαχωρισμός είναι επικίνδυνος για τη δημοκρατία».

Τα συμπεράσματα δικά σας

Ο τοπικός αναλυτής