Η ομιλία Τσίπρα στην Κεφαλονιά, το μπαράκι και η δικαιοσύνη

Η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο Αργοστόλι της Κεφαλονιάς την Μεγάλη Πέμπτη το πρωί έκανε αίσθηση και συζητήθηκε πολύ κυρίως για τις αναφορές του Αρχηγού της αξιωματικής Αντιπολίτευσης σε αποσπάσματα από τις ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας.

“Δικαιοσύνην μάθετε οι ενοικούντες επί της γης” είπε ο Αλέξης Τσίπρας επικαλούμενος τους στίχους του Ησαΐα που ψάλλονται στην ακολουθία του Νυμφίου, αλλά και “ουαί υμίν Γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριταί..” από το κατά Λουκά Ευαγγέλιο. Σύμφωνα με πληροφορίες το περιεχόμενο της ομιλίας του, εκτός από το κλίμα των ημερών της Μεγάλης Εβδομάδας, τροφοδότησαν και οι συζητήσεις με νέες και νέους κεφαλονίτες που συνομίλησαν για ώρες μαζί του αργά το βράδυ της Μεγάλης Τετάρτης σε μπαράκι της Σάμης, στην ανατολική πλευρά του Νησιού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του fimotro.gr, ο Αλέξης Τσίπρας έχοντας στον πλευρό του την Μπέττυ αλλά και τον στενό του συνεργάτη καθηγητή Νικόλα Φαραντούρη που είναι υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη δύσκολη μονοεδρική της Κεφαλονιάς και Ιθάκης, έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για το τί απασχολεί απασχολεί να νέα παιδιά. Κατά τις πληροφορίες στην κουβέντα επαρεχόταν συνεχώς το αίσθημα ανασφάλειας και αδικίας. Είναι προφανές ότι η ήσυχη βραδυνή συζήτηση της Μεγάλης Τετάρτης ήταν καταλυτική για τα ηχηρά “Ουαί” της Μεγάλης Πέμπτης.

πηγή: fimotro.gr