Αγαπητό kefalonia magazine

Διαβάσαμε στην ημερήσια διάταξη του δημοτικού συμβουλίου της Δευτέρας και μάλιστα ως πρώτο θέμα και με εισηγητή τον Αντιδήμαρχο Έργων Διονύση Λυκούδη, ότι θα τεθεί το θέμα του οικοπέδου του Νοσοκομείου που θέλει η Δημοτική Αρχή να μετατρέψει σε πάρκινγκ.

Οι πληροφορίες λένε ότι απλά ο κ. Λυκούδης θα ανακοινώσει τη Δευτέρα ότι ο Δήμος θα καταθέσει σχετικό αίτημα προς το Νοσοκομείου να παραχωρηθεί το οικόπεδο. Ουσιαστικά πρόκειται για μία …μη εξέλιξη και απλά για μία πασχαλινή και προεκλογική “φωτοβολίδα”! Άλλωστε είπαμε …”ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται”!

Υπάρχουν άλλωστε πλείστα όσα ζητήματα  με το οικόπεδο που έχουν περιγραφεί αναλυτικά σε άρθρο του υποψηφίου Δημάρχου Μάκη Φόρτε:

Για τα οικοδομικά τετράγωνα πάνω από την πλατεία

Και τέλος πρέπει σοβαρά να απασχολήσουν οι χρήσεις δύο μεγάλων οικοδομικών τετραγώνων στο κέντρο της πόλης πάνω από την πλατεία Βαλλιάνου στην κατεύθυνση δημιουργίας κοινόχρηστων θεματικών χώρων (π.χ. σύγχρονοι παιδότοποι) και υπόγεια πάρκινγκ.

Του ΟΤ 71 δίπλα στο Νάπιερ ιδιοκτησίας του Δήμου που ήταν το σχολικό κτίριο και σήμερα φιλοξενεί σχολικά προκάτ και είναι χαρακτηρισμένο ως «χώρος σχολείου» και

Του ΟΤ 57 του παλιού παιδικού νοσοκομείου ιδιοκτησίας του Νοσοκομείου Αργοστολίου το οποίο στο ΓΠΣ είναι όσον αφορά τις χρήσεις χωρισμένο σε τέσσερα τμήματα: «χώρος νηπιαγωγείου», «χώρος ΝΕΛΕ» (σήμερα δεν υφίσταται), «χώρος ΚΑΠΗ» και «κοινόχρηστος χώρος».

Για το τέλος, ας διαβάσουμε τι δήλωσε για το θέμα χθες στο ραδιόφωνο του Cosmos fm, ο δημοτικός σύμβουλος Σπύρος Σαμούρης:

“Σχετικά με το πάρκινγκ το οποίο επιχειρείται να δημιουργηθεί στον χώρο του παλιού Νοσοκομείου, ο κος Σαμούρης έχει μιλήσει με τον διοικητή του Νοσοκομείου τον κο Βιβλάκη, ο οποίος δήλωσε άγνοια. Αν, τελικώς μπορέσει και κάνει ο δήμος κάτι στο οικόπεδο αυτό, τότε οι όλες διαδικασίες θα πάρουν 3 χρόνια!”

Τα συμπεράσματα δικά σας

Ο τοπικός αναλυτής