Κ. Αντιδήμαρχε Τουρισμού: Τι έκανε ο δήμος στον Πόρο για το θαλάσσιο τουρισμό και το λιμάνι;

Το παλιό λιμάνι του Πόρου για άλλη μια τουριστική σαιζόν παραμένει χωρίς εκβάθυνση, χωρίς πλωτές εξέδρες, χωρίς πίλαρ για ρεύμα και νερό, χωρίς μαρίνα.

Κύριε αντιδήμαρχε Τουρισμού, κύριε Κεκάτε, τα τελευταία χρόνια έχετε δημοσιεύσει άρθρα στα τοπικά ΜΜΕ για πάρα πολλά θέματα. Και καλά κάνατε. Μερικά από αυτά αφορούν το θαλάσσιο τουρισμό.

Ως υπεύθυνος του δήμου Κεφαλονιάς για το θαλάσσιο τουρισμό όμως, δεν υπάρχει κάποιο άρθρο σας για το μεγαλύτερο λιμάνι του νησιού. Έστω πριν τις εκλογές:

–       Μπορείτε να ενημερώσετε τους Ποριότες γιατί δεν έγινε τίποτα για τη μαρίνα του Πόρου επί 9 χρόνια;

 

–       Μπορείτε να ενημερώσετε γιατί η χωρητικότητα παραμένει στα 30 ιστιοπλοϊκά σκάφη, ενώ μπορεί να φθάσει στα 120-150;

Εσείς ως παράταξη υποσχεθήκατε μαρίνα. Δε σας έβαλαν με το ζόρι.

Υπήρξε 2 φορές προεκλογική υπόσχεση του δημάρχου σας το 2010 και το 2014.

Ανεκπλήρωτη υπόσχεση δυστυχώς, όπως ότι άλλο υποσχέθηκε για τον Πόρο.

–       Μπορείτε να ενημερώσετε γιατί για άλλο ένα καλοκαίρι το λιμάνι του Πόρου θα δυσφημείται στο χώρο του θαλάσσιου τουρισμού από τα ιστιοπλοϊκά που θα κολλάνε στα αβαθή και θα αποχωρούν, επειδή ο δήμος δεν αξιώθηκε να κάνει μια εκβάθυνση όπου χρειάζεται;

 

–       Μπορείτε να ενημερώσετε ποια ήταν τα έσοδα του λιμενικού ταμείου και πόσα επενδύθηκαν στον Πόρο για τουριστική (ή όποια άλλη) ανάπτυξη;

Ξέρετε κ. Κεκάτε, η αποτυχία σε επίπεδο παραγωγής έργων είναι κάτι που συμβαίνει καμιά φορά.

Δεν παρεξηγείται.

Στην Ελλάδα ζούμε, γνωστά τα προβλήματα.

Γραφειοκρατία κλπ κλπ.

Η αδιαφορία παρεξηγείται όμως.

Αφού σε επίπεδο έργων, για Χ Ψ λόγους, δεν έγινε τίποτα στο λιμάνι, είναι βέβαιο ότι μέσα σε 9 χρόνια είχατε άπλετο χρόνο ως δήμος να προετοιμάσετε κάποια έργα, ώστε να μπορέσει να τα υλοποιήσει γρήγορα η επόμενη δημοτική αρχή, όποια κι αν είναι.

Ή μήπως 9 χρόνια δε σας έφθασαν ούτε και για αυτό;

Τέλος κ. Κεκάτε, επειδή χρησιμοποιείτε συχνά ως δημοτική αρχή το παράδειγμα του αεροδρομίου για την τουριστική ανάπτυξη στην Κεφαλονιά: Εκεί βρίσκεται σε εξέλιξη μια ιδιωτική επένδυση και το αεροδρόμιο κυριολεκτικά ξαναχτίζεται από την αρχή. Δεν έκανε κάτι ο δήμος για αυτό όμως.

Στο λιμάνι του Πόρου αντίθετα, που βρίσκεται στην απόλυτη δική σας δημοτική ευθύνη, είναι σαν να έχει παγώσει ο χρόνος από τότε που αναλάβατε. Εκεί που είχε αρμοδιότητα ο δήμος Κεφαλονιάς, γιατί δεν έγινε τίποτα; Γιατί αυτή η αντίθεση; Και πώς την εξηγείτε;

–       Μια λεπτομέρεια που μπορεί να σας ενδιαφέρει, επειδή θα σκεφτείτε:

«Τι σχέση έχει το αεροδρόμιο με το λιμάνι του Πόρου;»

«Τι είδους σύγκριση είναι αυτή;»

Ελάτε όμως που το αεροδρόμιο και το λιμάνι του Πόρου είναι οι δύο μοναδικές συγκοινωνιακές υποδομές σε όλο το νομό Κεφαλονιάς που περιλαμβάνονται ως επιλέξιμες στο νέο «Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο Μεταφορών της Ελλάδος» με ισχύ ως το 2037. Με ότι σημαίνει αυτό για τις δυνατότητες χρηματοδότησης, ανάπτυξης και έργων.

Μια τέτοια κρίσιμη υποδομή του νησιού, αξίζει λοιπόν την τύχη που της επιφυλάξατε; Και στο εμπορικό και στο τουριστικό σκέλος της.

–       Μια δεύτερη λεπτομέρεια που μπορεί να σας ενδιαφέρει: Το λιμάνι του Πόρου διακινεί ετησίως περισσότερους επιβάτες από το αεροδρόμιο.

Που είναι λοιπόν το ανάλογο έμπρακτο ενδιαφέρον σας, αφού ως δήμος χρησιμοποιείτε το παράδειγμα του αεροδρομίου;

Με τα δεδομένα αυτά λοιπόν κ. Κεκάτε, αφού πολύ καλώς γράψατε επι 9 χρόνια για πάρα πολλά θέματα που αφορούν την αυτοδιοίκηση, αφιερώστε και 5 λεπτά από το χρόνο σας για  να ενημερώσετε τους πολίτες του Πόρου για τα παραπάνω.

Τι έχει κάνει ο δήμος Κεφαλονιάς αυτά τα 9 χρόνια στο λιμάνι, ώστε να ωφεληθεί αναπτυξιακά και αποτελεσματικά ο Πόρος και η Κεφαλονιά από αυτό;

Ο Ποριότης