Κεφαλονίτικα πολιτικά σφηνάκια

Της αντισυνταγματικότητας, που ήταν το κυριότερο εμπόδιο, προέχει η διάσωση της μονοεδρικής και της Αφροδίτης. Σαμπάνιες ανοίγουν στο γραφείο της, έχοντας, κατά τη γνώμη τους, σίγουρη την επανεκλογή της, λες και αυτό ήταν το μοναδικό εμπόδιο γι’ αυτήν και όχι η ολοσχερής απουσία της από το γίγνεσθαι του νησιού και οι παρεμβάσεις μόνο για τους ημέτερους. Χαρές η Αφροδίτη, κλάμα στο Μέγαρο, αφού από Κεφαλονιτάρχες και σωτήρες του νησιού βλέπουν να περιορίζονται – και αυτό με την προϋπόθεση ότι ο λαός της Κεφαλονιάς έχει μνήμη χρυσόψαρου και θα τους ξαναδώσει την εξουσία.

Άρχισε και η τελευταία πράξη του δράματος της αλλοίωσης του «ύφους» της πόλης με τη φύτευση του πράσινου που οραματίστηκε η Δημοτική μας Αρχή. Έτσι, από εδώ και πέρα, όπου και να κοιτάξει κανείς θα βλέπει κοκοφοίνικες, σε σημείο που αυτοί που βγαίνουν από τα κρουαζιερόπλοια να ψάχνουν να δουν αν αποβιβάστηκαν στο σωστό μέρος και όχι σε κάποια εξωτική παραλία.

Το Τεχνικό Επιμελητήριο του νησιού περίμενε να μπουν στην τελική φάση τα έργα της ανάπλασης στο Αργοστόλι για να δημοσιοποιήσει τις ενστάσεις και τις αντιρρήσεις του. Λίγο αργά…

Γέμισε ο τοπικός Τύπος με πληροφορίες ότι ο «Mr 11880» ετοιμάζεται να διεκδικήσει τον Δήμο Ζακύνθου. Η στήλη έχει πληροφορίες πως αν αποφασίσει κάτι τέτοιο μάλλον τη λύση του Πειραιά θα επιλέξει. Μεγάλο αβαντάζ για το γειτονικό νησί, για το οποίο δείχνει να ενδιαφέρεται ο κ. Θεοδόσης.

Ίσα ίσα που προλαβαίνει ο «ιπτάμενος» αντιδήμαρχος Τουρισμού άλλο ένα ταξιδάκι. Αυτήν τη φορά θα ταξιδέψει στο Μόναχο για να πάρει μέρος σε τουριστική έκθεση, όπου θα παρουσιάσει τις μορφές εναλλακτικού τουρισμού στο νησί.

Πηγή: https://www.paron.gr/2019/03/02/sigoyri-einai-telika-i-apofasi-gia-to-spasimo-toy-dimoy-kefalonias-se-treis-dimoys/