Κεφαλονίτικες υποκλοπές: Ο Μητσοτάκης στη “μάχη” της Κεφαλονιάς

Στην Κεφαλονιά λοιπόν, όπως προανέφερα, θα δοθεί “μάχη” αρχηγών για την έδρα. Γι αυτό θα πρέπει να περιμένουμε περιοδεία του πρωθυπουργού, στο νησί μας στις αρχές Μαΐου. Εκτιμώ πως στο τέλος της εβδομάδας που θα έχει στα χέρια του τις πρώτες δημοσκοπήσεις μετα το Πάσχα, το επιτελείο του, θα οριστικοποιήσει τις περιοδείες του στις εκλογικές περιφέρειες που “παίζονται”, όπως η Κεφαλονιά.
Την έδρα στο νησί, η ΝΔ τη θεωρεί δική της και όπως μου είπαν δεν θα αφήσουν τον Τσίπρα να “αλωνίζει” και να λέει αρλούμπες. Θα αγωνιστούν ώστε να παραμείνει “γαλάζια”. Τελεία και παύλα.

***

Ως εκ τούτου , ακόμα και στην περίπτωση που δεν καταστεί δυνατή η επίσκεψη του πρωθυπουργού, γιατι ίσως κριθεί αλλού πιο απαραίτητη η παρουσία του, θα έρθουν στο νησί τα βαριά ονόματα της ΝΔ, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης και ο Νίκος Χαρδαλιάς, που γνωρίζει από κοντά πρόσωπα και καταστάσεις. Και οι δύο, άριστοι στις προεκλογικές εκστρατείες.

***

Οι έρευνες της κοινής γνώμης, που διεξάγουν τώρα τα κόμματα και θα τους δοθούν στα χέρια στο τέλος της εβδομάδας, θα κρίνουν εν πολλοίς και την τακτική που θα ακολουθήσουν τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες. Θα δώσουν και σε μας, μια πιο ασφαλή εικόνα για το που πάει το πράγμα, και πανελλαδικά και εδώ στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη. Το ερώτημα είναι αν το σκηνικό ήττας του ΣΥΡΙΖΑ που προδιαγράφουν όλες οι δημοσκοπήσεις, ισχύσει και εδώ. Υπομονή παιδιά, μπαίνουμε στην τελική ευθεία…

πηγή: ekefalonia.gr