Ληξούρι: Τι θέση παίρνουν οι δημότες στην “κόντρα” για την σύμβαση του Δημοτικού Θεάτρου;

Αγαπητό kefalonia magazine

Κόντρα έχει ξεσπάσει στο Ληξούρι μεταξύ Δημοτικής Αρχής & Αντιπολίτευσης μετά την χθεσινή υπογραφή της σύμβασης για την εκπόνηση της μελέτης για την αποκατάσταση των ζημιών στο Δημοτικό Θέατρο “Μαρκάτο”.

Η αντιπολίτευση και με ανακοίνωση της παράταξης Ρουχωτά επιτίθεται στην Δημοτική Αρχή κάνοντας λόγο για “ντροπή” και “βαρύτατες ευθύνες” για την καθυστέρηση 6 χρόνων ενώ τονίζει ότι έχουμε ακόμη 2 χρόνια μέχρι να γίνει το έργο. Ανάλογα αναμένεται να τοποθετηθούν και οι υπόλοιπες παρατάξεις της αντιπολίτευσης.

Τι λένε όμως οι ίδιοι οι δημότες; Ας δούμε κάποιες παρεμβάσεις στα σόσιαλ μήντια:

“Σωστό και αληθινό …
Πρέπει όμως να γίνει το έργο …”

“πολλά έργα έπρεπε να είχαν γίνει,αλλά ας εφαρμόσουμε την παροιμία κάλιο αργά παρά ποτέ.”

“ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΛΗΓΗ ΠΟΥ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΚΑΛΩ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΝΑ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ”

“Συμφωνώ απόλυτα..
“Κάλιο αργά παρά ποτέ”

“Οταν ψηφιζαμε ξέραμε τί έχει γίνει και τί όχι στο Ληξούρι. Όπως επίσης ξέραμε ότι ο Κατσιβέλης ούτε Δήμαρχος Κεφαλλονιάς ήταν, ούτε Βουλευτής, σε έναν εγκαταλελειμμενο νομό…
Σήμερα βλέπουμε ότι με γρήγορα βήματα, ο Δήμαρχος, προσπαθεί να κάνει το καλύτερο για τον τόπο, μέχρις ώρας.
Η αντιπολίτευση, λοιπόν, ας αφήσει στην άκρη τις άστοχες κόντρες και ας ασχοληθεί με την προσφορά στον τόπο, στο πλευρό του εκλεγμένου Δημάρχου. Αυτό περιμένει η Παλικη και με αυτά τα κριτήρια θα γίνει η επιλογή του επόμενου Δημάρχου.”

“Σιγά μην δεν καταλάβαμε πως ψηφίσατε και με ποιο κριτήριο.., μικρή η κοινωνία.”

“Συμφωνώ με όλα…αλλά προτεραιότητα θα έπρεπε τόσα χρόνια να είχε δοθεί 1 ) στην ποιότητα του νερού που πληρώνει ο Ληξουριώτης διπλά..αφού παράλληλα πληρώνει και για εμφιαλωμένο που ως γνωστόν τα εμφιαλωμένα νερά σε πλαστικά μπουκάλια έχουν αρνητικές μακροχρόνιες επιδράσεις στην υγεία μας ..όπως επίσης 2) στην αυστηρή επίβλεψη και έλεγχο όλων των σχολικών κτιρίων που ως γνωστόν δεν είναι και οι καλύτερες κατασκευές και μπορεί να κινδυνεύσουν παιδικές ψυχές ! 3) σοβαρή μελέτη και προτάσεις για την τουριστική ανάπτυξη του τόπου όπως πχ προβλήτες πρόσδεσης τουριστικών σκαφών,πρόγραμμα περιήγησης τουριστών με παράλληλες εκδηλώσεις !!! Θεωρώ σε αυτά θα έπρεπε να δώσουμε προτεραιότητα και μετά στα θέατρα και τα μουσεία με τον τρόπο που λειτουργούσαν !”

“Το Ληξούρι, η Κεφαλονιά και η Ελλάδα έχουν αυτό που επιθυμούν…. οι πολίτες και αυτό που τους αξίζει….”

“Καλιο αργα παρα ποτε… συμπατριωτες…!! Προχωρηστε ενωμενοι και ολα θα κριθουν καποια στιγμη”

Ο Ληξουριώτης παρατηρητής