Μέχρι εκεί πάει ο κ. Μιχαλάτος

Αγαπητό Μαγκαζίνο,

ας μου επιτραπεί να αναπαράγω αυτό που πολλοί συμπολίτες μας λένε στις καθημερινές τους συζητήσεις σχετικά με την υποψηφιότητα του κ. Μιχαλάτου και που, μάλλον, έχει τη σημασία του : Μέχρι εκεί πάει!

Το 2010 η παράταξη του κ. Μιχαλάτου, που τότε λεγόταν “Ανεξάρτητη Αγαπημένη Κεφαλονιά”, υποστηρίχτηκε από το ΔΗΚΚΙ και ουσιαστικά στηρίχτηκε σε ίδιες δυνάμεις για να λάβει ποσοστό 16% και με αυτό να βγει τρίτη και εκτός δεύτερου γύρου.

Το 2014 η ίδια δημοτική παράταξη άφησε πίσω της τους πολιτικούς ρομαντισμούς και, αφού μετονομάστηκε σε “Ανεξάρτητη Ενωμένη Κεφαλονιά”, κόβωντας το “αγαπημένη”(που εμάς μας άρεσε), επιχείρησε το διεμβολισμό της δεξιάς προσαρτώντας στις τάξεις της μία σειρά από παραδοσιακά στελέχη της ΝΔ.

Έτσι λοιπόν είδαμε στις περασμένες δημοτικές εκλογές ονόματα όπως η κα Αυγουστάτου, ο κ. Τραυλός, ο αείμνηστος κ. Βαγιωνίτης, ο κ. Θεοφιλάτος Ευάγγελος και ο κ. Σαββαόγλου να είναι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι με την παράταξη του κ. Μιχαλάτου. Να σημειωθεί, ότι οι μισοί απ’ αυτούς ήταν αντιδήμαρχοι του κ Παρίση στην τρέχουσα τότε θητεία!!

Παρόλα αυτά, και παρά την πρόταση-περιχαράκωση του ΣΥΡΙΖΑ η οποία το μόνο που κατάφερε ήταν να αποδυναμώσει την παράταξη του κ.Καλαφάτη, ο κ. Μιχαλάτος δεν τα κατάφερε στο 2ο γύρο έναντι του κ. Παρίση.

Ο κ. Μιχαλάτος δεν μπόρεσε στο 2ο γύρο να κερδίσει την αποδοχή ούτε των ψηφοφόρων του κ. Καλαφάτη ούτε του κ. Δημητράτου με αποτέλεσμα την επανεκλογή του κ. Παρίση. Τότε ήταν που στη συνείδηση του κόσμου γράφτηκε το “Μέχρι εκεί πάει”…

Να σημειωθεί ότι κανένας από τους “αντάρτες” του κ. Παρίση και της ΝΔ δεν εκλέχτηκε δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη του κ. Μιχαλάτου…

Στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές, η παράταξη του κ. Μιχαλάτου επιχειρεί να διεμβολίσει τον πολιτικό χώρο του πάλαι ποτέ ΠΑΣΟΚ καθώς οι κύριοι Τσιλιμιδός, Σαμούρης και Βαλλιανάτος κ.α. έχουν ήδη δηλώσει τις υποψηφιότητές τους υπέρ του κ. Μιχαλάτου.

Οπότε εδώ έχουμε σχεδόν μία ορθή επανάληψη της εκλογής του 14 με ορισμένες διαφοροποιήσεις :
-Ο κ. Μιχαλάτος αφήνει την πολιτική του συνεργασία με το χώρο της ΝΔ για να συνεργαστεί αυτήν τη φορά με το χώρο του ΠΑΣΟΚ
-Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κατεβάζει διακοσμητική πρόταση αλλά πρόταση με στόχευση στο δεύτερο γύρο
-Η απλή αναλογική και
-Ο νέος Δήμος Αργοστολίου που προέκυψε μετά τη διάσπαση…

Δε μένουν παρά λίγες εβδομάδες για να δούμε αν το νέο εγχείρημα του κ. Μιχαλάτου θα τον πάει λίγο παραπέρα ή αν θα επαληθευτεί το “Μέχρι εκεί πάει”…
Μετά τιμής,
ΑΚ