Ο Παρίσης ήθελε η γέφυρα De Bosset να γίνει δρόμος για αμάξια!

Αγαπητό kefalonia magazine

Μία πολύ σοβαρή καταγγελία εμπεριείχε η χθεσινή καταγγελία του Γιώργου Τσιλιμιδού για τον Δήμαρχο Παρίση, που μέχρι αυτή την ώρα δεν έχει σχολιαστεί από το “Μέγαρο¨.

Η καταγγελία ήταν ότι ο Παρίσης ήθελε και ζήτησε από τον Τσιλιμιδό που τότε ήταν Δήμαρχος Αργοστολίου να αποχαρακτηριστεί από μνημείο και να γίνει δρόμος για αμάξια.

Γράφει ο Τσιλιμιδός στην ανακοίνωσή του:

“Είναι και η αδιάψευστη δική μου κορυφαία εμπειρία.Ο Αλ. Παρίσης τον Νοέμβριο του 2008 Βουλευτής τότε, με κάλεσε σε προκαθορισμένο ραντεβού, να επισκεφτούμε τον τότε Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού κ. Θ Δραβίλλα για τη Γέφυρα.Στην συνάντηση αυτή ενώπιον του Γ.Γ μου ζήτησε ως Δήμαρχος και εκ μέρους του Δήμου να καταθέσω αίτηση θεραπείας στο ΚΑΣ ( Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο) για τον αποχαρακτηρισμό της Γέφυρας από μνημείο ώστε να γίνει αμαξιτός δρόμος.

Το αρνήθηκα κατηγορηματικά ανακουφίζοντας και τον κ. Δραβίλλα που παρακολουθούσε έκπληκτος τον Βουλευτή της παράταξης του σε αυτές του τις απόψεις.Ο Αλ Παρίσης δεν πτοήθηκε. Μετά από λίγες ημέρες κατέθεσε αυτός την αίτηση θεραπείας στο ΚΑΣ για το αποχαρακτηρισμό της Γέφυρας από μνημείο, δηλαδή την αίτηση καταστροφή της. Φυσικά απορρίφθηκε και στα πρακτικά του ΚΑΣ μπορεί να αναζητηθεί από κάθε ενδιαφερόμενο.”

Τα συμπεράσματα δικά σας

Ο τοπικός αναλυτής