Κλείνοντας τρεις περίπου μήνες ως νεοσύστατος Δήμος Ληξουρίου  η εικόνα είναι ξεκάθαρη: Ένας δήμαρχος με μειοψηφία (6 από 21)  βρίσκεται στο απυρόβλητο με μια αντιπολίτευση που μόνο αντιπολίτευση δεν κάνει.

Συγκεκριμένα, ο Κατσιβέλης εξοφλώντας πολιτικά γραμμάτια του Μεγάρου  προσλαμβάνει το “δεξί χέρι” του Παρίση ως ειδικό συνεργάτη. Με αυτό τον τρόπο διατηρεί “ζεστή” την επαφή με το Μέγαρο ώστε σε μελλοντικό σενάριο ενιαίου δήμου να έχει το “δαχτυλίδι” του αντιδημάρχου Παλλικής έναντι του Μοσχονά. Ποια είναι η αντίδραση της αντιπολίτευσης;

Καταψηφίζουν με 10 – 9 ψήφους την συγκεκριμένη πρόσληψη. Όμως επειδή είναι θέμα προϋπολογισμού θα έπρεπε να είχαν καταθέσει δικό τους  προϋπολογισμό ώστε να μην εγκριθεί. Αδιάβαστοι ή αδιάφοροι; Τι θα έπρεπε να κάνουν αν ήθελαν ουσιαστικά να μην γίνει η πρόσληψη; Αυτό που τους είπε αργότερα ο Κατσιβέλης. Ας είχατε προτείνει δικό σας προϋπολογισμό!! .(σ.σ ακριβώς τον ίδιο χωρίς αυτόν τον κωδικό!!!Τόσο απλά!) .

Στην συνέχεια , ακούνε τον δήμαρχο να επιχειρηματολογεί ότι έκανε οικονομία στον δήμο αφού θα μπορούσε να προσλάβει μέχρι πέντε συμβούλους αλλά τελικά πήρε μόνο δυο. Αν πραγματικά εννοούσε τα περί οικονομίας στο Δήμο που έχει ελάχιστα έσοδα θα μπορούσε να ορίσει 1 ή 2 έμμισθους αντιδημάρχους και όχι τρεις (αφού ο Γαλανός προτίμησε να κρατήσει τον μεγαλύτερο μισθό της εργασίας του) και παράλληλα θα μπορούσε να προτείνει την θέση του προέδρου χωρίς μισθό ( σ.σ ο κανονισμός το προβλέπει και  σίγουρα θα υπήρχαν υποψηφιότητες και από την αντιπολίτευση αφού το χρήμα πολλοί εμίσησαν την δόξα ουδείς).

Πάντως, ήδη υπάρχουν οι πρώτες μουρμούρες από τους Ληξουριωτες για τους αντιδημάρχους ότι παρόλο που είναι έμμισθοι δεν ασχολούνται αποκλειστικά με τον Δήμο

Ίδωμεν λοιπόν…

«ο σκαντζόχοιρος»