Αγαπητό kefalonia magazine

Με ένα αινιγματικό χαμόγελο μου απάντησε κορυφαίο στέλεχος της Δημοτικής Αρχής όταν του ζήτησα να μου σχολιάσει την επίσημη ανακοίνωση του Σταύρου Τραυλού ότι θα είναι υποψήφιος με την Ρόδη Κράτσα.

“Αντί να προσπαθεί η Ρόδη να έρθει πιο κοντά σε μας, με τέτοιες κινήσεις απομακρύνεται” μου υπογράμμισε, θυμίζοντάς μου ότι ο Σταύρος Τραυλός ήταν υποψήφιος το 2014 με τον αντίπαλο Θεόφιλο Μιχαλάτο και αντιπολιτεύθηκε σφόδρα την Δημοτική Αρχή σε πολλά ζητήματα.

Πάντως το καλύτερο το άφησε για το τέλος: “Εμείς τότε του είχαμε γράψει τι πρέπει να πράξει…Υπήρχε και υπάρχει μία κενή θέση στους Βαρδιάνους”!!! Και ασφαλώς αναφερόταν στην περίφημη ανακοίνωση του Δήμου Κεφαλονιάς στις 7 Νοεμβρίου 2014, που έψαξα και βρήκα και σας την παρουσιάζω:

“Αναφορικά με σημερινές δηλώσεις του Προέδρου του τοπικού ΤΕΕ Σταύρου Τραυλού στα τοπικά ΜΜΕ, ο Δήμος επιθυμεί να δηλώσει τα ακόλουθα:

Σε ότι αφορά στις κτιριακές εγκαταστάσεις των σχολείων του νησιού μας, η Δημοτική Αρχή έχει εδώ και μήνες, «σκύψει» πάνω στο ζήτημα και έχει πετύχει μία μεγάλη νίκη. Ενώ το επίσημο κράτος είχε την υποχρέωση να προβεί μόνο στην αποκατάσταση των ζημιών από τους σεισμούς στα σχολικά κτίρια και να τα παραδώσει στην κατάσταση που ήταν ακριβώς πριν τον σεισμό, η επιμονή και η άσκηση πίεσης από την Δημοτική Αρχή στην κεντρική εξουσία κατάφερε να οδηγήσει τον ΟΣΚ να εκπονήσει τις μελέτες σύμφωνα με τον νέο αντισεισμικό κανονισμό που ισχύει σήμερα και όχι με τον παλαιότερο που θα έκανε απλές αποκαταστάσεις, κάτι που θα οδηγήσει σε νέα, σύγχρονα και «άτρωτα» από τον σεισμό σχολεία.

Εξάλλου όλοι οι αντισεισμικοί έλεγχοι που απαιτούνται έχουν διενεργηθεί από τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες ενδελεχώς και επισταμένως.

Επίσης οι μαθητές του νησιού μας είναι πλήρως διασφαλισμένοι, έως ότου γίνουν οι αποκαταστάσεις, καθώς στεγάζονται σε 110 προκάτ συγκροτήματα που πληρούν όλους τους αντισεισμικούς κανονισμούς.

Τέλος, σε ότι αφορά τον κ. Τραυλό και επειδή αισθανόμαστε ότι οι σημερινές δηλώσεις του πηγάζουν από το γεγονός ότι θα επιθυμούσε να γίνει «Χαλίφης στη θέση του Χαλίφη», δηλαδή Δήμαρχος και δεν τα κατάφερε,  θα προβούμε λίαν συντόμως σε πρόταση προς το Υπουργείο Εσωτερικών προκειμένου να συσταθεί Δήμος Βαρδιάνων όπου και θα μπορέσει να τοποθετηθεί εκεί

 Από το Γραφείο Επικοινωνίας”

Τα συμπεράσματα δικά σας

Ο τοπικός αναλυτής

Προηγούμενο άρθροΟ ΜΙΝΕΤΟΣ ΤΑ ΕΙΠΕ ΟΛΑ ΣΕ ΜΙΑ ΦΡΑΣΗ
Επόμενο άρθροΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΛΑΣΣΗ «ΞΕΘΑΨΑΝ» ΣΤΟ «ΜΕΓΑΡΟ»