“Ανάβει φωτιές” ο Φόρτες: “Προσέξτε μη ψηφίσετε κάποιον για Δήμαρχο & σας βγει …άλλος”! Ο ρόλος των πειθαρχικών και των ποινικών δικαστηρίων

Αγαπητό kefalonia magazine

“Φωτιά” στο τοπικό πολιτικό σκηνικό ανάβει ο υποψήφιος Δήμαρχος Αργοστολίου Γεράσιμος Φόρτες με την σημερινή του ανακοίνωση που ουσιαστικά δείχνει και το στίγμα της προεκλογικής στρατηγικής που θα ακολουθήσει.

Στο τρίτο μέρος της ανακοίνωσής του, ο Φόρτες επισείει τον κίνδυνο της “αλλοίωσης της λαικής εντολής” ενώ φέρνει στο προσκήνιο και τα θέματα που άπτονται πειθαρχικών και ποινικών δικαστηρίων και πως συνδέονται αυτά με τις εκλογές του Μαίου!

Πιο συγκεκριμένα ο υποψήφιος Δήμαρχος Αργοστολίου γράφει:

Τρίτο δεδομένο (το απευκταίο), το ενδεχόμενο αλλοίωσης της λαϊκής εντολής.

Υπάρχουν γεγονότα που δεν μπορεί να ρίχνονται «κάτω από το χαλί».

Γεγονότα για τα οποία ελέγχονται πειθαρχικά και ποινικά κάποιοι εκ των πρωταγωνιστών των σημερινών εξελίξεων και τα οποία είναι πολύ πιθανό να  οδηγήσουν σε αλλοίωση της εντολής του εκλογικού σώματος.

Γεγονότα τα οποία δεν είναι ανάξια λόγου, όπως εμφανίζονται από εμπλεκόμενους, αφού οι πολίτες θα κληθούν να ψηφίσουν ελεγχόμενους από πειθαρχικά συμβούλια και δικαιοσύνη, οι οποίοι την επαύριον της ανάληψης των καθηκόντων τους είναι ενδεχόμενο να εκπέσουν των αξιωμάτων τους και η δημοτική αρχή να περάσει στα χέρια κάποιων οι οποίοι δεν θα έχουν τη λαϊκή εντολή ανήκοντας σε άλλη παράταξη, λόγω του νέου εκλογικού συστήματος.

Εν ολίγοις, για πρώτη φορά στην πολιτική ιστορία της Κεφαλονιάς, ενδέχεται άλλος να ψηφιστεί για Δήμαρχος από το εκλογικό σώμα και άλλος να προκύψει και μάλιστα από άλλη παράταξη από εκείνη της λαϊκής εντολής.

Συμπέρασμα: Οι εκλογές της 26ης Μαΐου και 2ας Ιουνίου, δεν είναι μόνο για την «αλλαγή φρουράς» όπως μέχρι τώρα επιχειρείται να εμφανιστεί, αφού αφορούν την «επόμενη μέρα» όπως και την καθαρή λαϊκή εντολή.”

Τα συμπεράσματα δικά σας

Ο τοπικός αναλυτής