Σχολιάζοντας τις αναφορές της κας Ρόδης Κράτσα περί… εξωστρέφειας, ο Αντιπεριφερειάρχης πρωτογενούς τομέα και εξωστρέφειας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων Γιάννης Φοντάνας, σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αναφέρει:

“Από το 2014 η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων βγήκε για πρώτη φορά στο διεθνές περιβάλλον με συγκεκριμένη πολιτική και οικονομική στρατηγική, με πρωτοβουλίες σε θέματα που απασχολούν τους πολίτες της Ευρώπης.

Με την επιμονή για αναβάθμιση της παρέμβασης των Περιφερειών στο κεντρικό πολιτικό επίπεδο, την συνεπή και ανυποχώρητη στάση στο μεταναστευτικό και προσφυγικό ζήτημα, και τις πρωτοβουλίες για συσπείρωση και κοινή οικονομική δράση των Περιφερειών της ευρύτερης γεωγραφικής περιοχής, χαίρει σήμερα του σεβασμού των Περιφερειών και τοπικών Κυβερνήσεων, παρά τις οποίες πολιτικές διαφωνίες ή και αντιπαραθέσεις που είχαμε κυρίως με τις πιο συντηρητικές και νεοφιλελεύθερες πολιτικές δυνάμεις.

Πρόκειται για σημαντική αναβάθμιση, με μετρήσιμα αποτελέσματα σήμερα, και σημαντική υποθήκη για το μέλλον αν επιμείνουμε σε αυτές τις πολιτικές πρωτοβουλίες.
Ακούω τώρα την υποψήφια που πρότεινε ο κ Μητσοτάκης να προτείνει: εξωστρέφεια ! Ποιός; Ποιά ; Η παράταξη της δεξιάς ροχάλιζε 5 χρόνια! Αυτή η ιδία ως πρόσωπο! Δεν την είδαμε ποτέ, δεν την ακούσαμε ποτέ, δεν την ανέφερε κανένας, δεν προσφέρθηκε να συνεισφέρει, λες και δεν υπήρξε! Τουλάχιστον τα τελευταία 5 χρόνια.

Το σωστό είναι πρώτα να υπάρχει ενημέρωση και μετά κριτική και αντιπροτάσεις συγκεκριμένες.”

Προηγούμενο άρθροΜε χαμηλές θερμοκρασίες, χιόνι και πολλά μποφόρ η χθεσινή μέρα (pics)
Επόμενο άρθροΓαλιατσάτος για την “στρατηγική Κράτσα”: “Καταστροφή του περιβάλλοντος, υπηρέτηση του χρήματος και “γαία πυρί μιχθήτω”.