«Σφάζονται» για τις καρέκλες στη ΝΔ

Χαμός μαθαίνουμε ότι γίνεται στη Νέα Δημοκρατία για τους υποψήφιους στις δημοτικές εκλογές αλλά και στις εθνικές κάλπες. Ακόμη δεν τον είδαμε… Κυριάκο τον βαφτίσαμε με λίγα λόγια αφού κανείς δεν ξέρει πότε θα γίνουν οι εκλογές.

Επειδή όμως ο λύκος κι αν εγέρασε μυαλό δε βάζει έτσι και στη ΝΔ θα αρχίσουν να σκοτώνονται για τις καλές καρέκλες και όσοι χάσουν θα βολευτούν με τα σκαμπουδάκια.

Μαθαίνουμε π.χ. ότι ο Κώστας Μπακογιάννης φλερτάρει με δύο φιλέτα. Την περιφέρεια Αττικής με τα πολλά λεφτά αλλά τη μικρή αναγνωρισιμότητα και το δήμο της Αθήνας με τα λίγα λεφτά και τις γκρίνιες αλλά την καθημερινή επαφή με τα μίντια.

Δεν είναι και λίγο να είσαι δήμαρχος στο κλεινόν άστυ άλλωστε…

Ακόμη αναποφάσιστος ο Κώστας αλλά στη ΝΔ όλοι πίνουν νερό στο όνομά του… εκτός από μερικούς.

Επειδή η οικογενειοκρατία κόπηκε μαχαίρι από τον Κυριάκο ο Μπακογιάννης δεν έχει πρόβλημα αφού το επώνυμο δεν είναι Μητσοτάκης. Όλα καλώς καμωμένα.

Έλα όμως που τον δήμο θέλει να «χτυπήσει» και ο Πατούλης με την Πατούλαινα. Και από δημοφιλία μια χαρά το ελληνικό ζεύγος Τραμπ – Μελάνια.

Όμως, και η Όλγα Κεφαλογιάννη παίζει μπάλα για το δήμο, κάνει συνέχεια παρεμβάσεις, ενημερώνεται από τον Καμίνη κ.λπ., βάζοντας δύσκολα στην οδό Πειραιώς.

Απ’ την Κική και την Κοκό ποια θα διαλέξει; Διότι σαν… σίφουνας έρχεται και ο πρώην υπουργός Άρης Σπηλιωτόπουλος. Και όπως καταλαβαίνετε γίνεται το γαλάζιο μπάχαλο της αρκούδας.

OΚυριάκος τι θα κάνει; Θα στεναχωρήσει τον ανιψιό; Θα τα βάλει με τους Κεφαλογιάννηδες; Θα έρθει σε ρήξη με τον Πατούλη;

Χάος επικρατεί και στις λίστες για τους υποψήφιους βουλευτές. Ο Μητσοτάκης δέχεται εισηγήσεις για αναγκαστική αποστρατεία ορισμένων παλαιών στελεχών, όμως, υπάρχουν αντιδράσεις. Όταν του λέει ο Καραμανλής και ο Σαμαράς ή ο Μεϊμαράκης «δεν αποχωρώ, θέλω έδρα», τότε τι να κάνει με άλλους παλαιούς βουλευτές; Να τους κόψει το οξυγόνο;

Πολλά γεγονότα στροβιλίζονται και γύρω από την Ντόρα. Θα μείνει στην Α’ Αθήνας ή θα αποχωρήσει λόγω του γιου; Κι αν αποχωρήσει μήπως θα πολιτευτεί στα Χανιά ή μήπως ετοιμάζει βαλίτσες για την ευρωβουλή;

Επικρατεί ένα μπάχαλο κι όπως βλέπετε έχει οικογενειακή διάσταση. Κυριάκος, Ντόρα, Μπακογιάννης, Όλγα και ποιος ξέρει και ποιοι άλλοι;

Έτσι, για να μη νομίζει κανείς ότι θα πλήξει με το κόμμα που διεκδικεί την εξουσία.

Αναδημοσίευση από http://www.antinews.gr