Το έγγραφο “ντοκουμέντο” των “ΡΑΜΠΟ” και η απάντηση του “Μεγάρου”

Αγαπητό μαγκαζίνο

Με αφορμή το έγγραφο που δημοσίευσε η εφημερίδα Ημερήσιος και την απάντηση του Δημάρχου Αλέξανδρου Παρίση, θα ήθελα να καταθέσω κάποιες δικές μου σκέψεις:

1. Κι όμως…..υφίσταται  εις βάρος του Δημάρχου και των συνεργατών του Σπ. Ματιάτου  η πειθαρχική παραπομπη από το πόρισμα για τις  απευθείας αναθέσεις. Όπως επίσης υφίσταται και πόρισμα των Ελεγκτών Δημόσιας Διοικησης σε βάρος των συνεργατών του Δημάρχου Σοφίας Γαρμπή προέδρου της οικονομικής επιτροπής και των μελών της Παπαδάτου Νικ., Παπαναστασάτου Γερ., Κουρκουμέλη Ηλ. και Κωνσταντάκη Αγ. για τις παραλίες που νοικιάστηκαν το 2017.

2. Ανεξάρτητα με το τι λέει ο Δήμαρχος και ποια είναι η υπερασπιστική του γραμμή είναι γεγονός και δεν απαντάει στην ουσία της υπόθεσης.
1ον. Ο Αλ. Παρίσης, ο Σπ. Ματιάτος  με βάση το πόρισμα των επιθεωρητών έχουν παραπεμφθεί  για τις απευθείας αναθέσεις στην πειθαρχική επιτροπή
2ον. Ότι έχουν εγκριθεί οι επίμαχες αποφάσεις από το Ελεγκτικό Συνέδριο ή την Αποκεντρωμένη Διοίκησης Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδος δεν σημαίνει επί της ουσίας τίποτε γιατί απλούστατα και οι δύο υπηρεσίες ….μπορεί να έσφαλαν !
3ον. Ο Ματιάτος αναμένει την απόφαση του πειθαρχικού συμβουλίου της 5ης Μαρτίου και ο Δήμαρχος έχει πάρει….δύο αναβολές. Αν είχαν βάση όσα ισχυρίζεται ο Δήμαρχος γιατί ο Δήμαρχος έχει πάρει μέχρι τώρα δύο αναβολές;
3.Ο Δήμαρχος εννοεί τον γιό του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου Γιώργου Τζωρτζάτου και τη γνωστή υπόθεση της ενοικίασης των παραλιών το 2017.
Ο Δήμαρχος λέει τη μισή αλήθεια….
Στο αρχείο δεν μπήκε η υπόθεση της εκμίσθωσης των παραλιών, όπως υπονοεί αλλά δεν ονομάζει ο Δήμαρχος….άγνωστο γιατί, αλλά (μπήκε στο αρχείο) η παραπομπή των μελών της οικονομικής επιτροπής που έκαναν τον επίμαχο διαγωνισμό.
ΟΜΩΣ…. αληθεύει ότι εκκρεμεί βάσει του πορίσματος των Ελεγκτων η παραπομπή των πέντε της οικονομικής επιτροπής (Σοφία Γαρμπή, Κουρκουμέλης Ηλίας, Κωνσταντάκης Άγγελος, Παπαδάτος Νίκος και Παπαναστασάτος Γεράσιμος) ;

4. Εκπλήσσει η απάντηση του Δημάρχου περί ….«απλού διαδικαστικού εγγράφου» ενός άκρως σημαντικού εγγράφου των επιθεωρητών με το οποίο ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ απαντήσεις σε έξι ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ  για τη δημοτική αρχή ερωτήματα για το έργο της πλατείας !
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Είναι κατανοητός ο στόχος του Δημάρχου να απαξιώσει την διαδικασία των παραπομπών και το έγγραφο που διέρρευσε, αλλά δυστυχώς γι’αυτόν η απάντησή του…..βγάζει το αντίθετο αποτέλεσμα !
ΚΑΙ παραπέμπεται ο ίδιος ΚΑΙ συνεργάτες του παραπέμπονται ΚΑΙ σε αναμονή βρίσκονται κι άλλοι από τους ελέγχους που έγιναν το περασμένο καλοκαίρι (έργα πλατείας και γηροκομείου, Λιμενικό Ταμείο, ΔΕΥΑ και ΚΕΔΗΚΕ) !

Πάντως εγώ αν ήμουν στη θέση του Δημάρχου και ίσχυαν όλα όσα λέει στην απάντηση του, θα ζητούσα να γίνει άμεσα η συνεδρίαση του Πειθαρχικού και δεν θα έπαιρνα αναβολές για μετά τις εκλογές.

Ο Αργοστολιωτης