Αγαπητό kefalonia magazine

Μπορεί ο Αντιδήμαρχος Έργων να επανέλαβε τις δεσμευτικές ημερομηνίες για την υλοποίηση των έργων στο Αργοστόλι αλλά και των νέων εξαγγελιών (βλέπε πάρκινγκ αυτοκινήτων) και μακάρι να βγει αληθινός αλλά όμως η εμπειρία μας λέει ότι 9 χρόνια τώρα η Δημοτική Αρχή Παρίση ελάχιστες φορές κατόρθωσε να τηρήσει τις δεσμευτικές ημερομηνίες που η ίδια έθετε…

Ψάξαμε λοιπό στο παρελθόν και στα αρχεία μας και βρήκαμε ουκ ολίγες φορές που είχαμε πομπώδεις εξαγγελίες που όμως είτε δεν υλοποιήθηκαν στην ώρα τους, είτε ακόμη τις περιμένουμε…

Πάμε λοιπόν, αν δεν βαριέστε…

Δ. ΛΥΚΟΥΔΗΣ

22/12/2016 (Άρθρο «Οι 8 αλήθειες για τα μπάζα …. και τα έργα στο Νησί μας») «Ολοκληρώνεται και εγκαινιάζεται το Μάρτιο το Δημοτικό Γηροκομείο Αργοστολίου»

9/4/2018: «Αναμένεται τον Μάιο η παραλαβή του Δημοτικού Γηροκομείου»

Α. ΠΑΡΙΣΗΣ

Χριστουγεννιάτικη γιορτή του Γηροκομείου στις 29 Δεκεμβρίου 2017 «Τον Μάρτη οι τρόφιμοι θα πάνε σπίτι τους»

Γ. Αποστολάτος Πρόεδρος του Γηροκομείου 3/2/2018 (δήλωση του στον «ΗΜΕΡΗΣΙΟ»)

«Στις 18 Φεβρουαρίου θα είναι έτοιμο το έργο των κτιριακών εγκαταστάσεων του Γηροκομείου»

ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΡΕΚΟΡ …. ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ

 

16/3/2017 Ionian Galaxy
Ήρθε η προγραμματική σύμβαση από το υπουργείο Αθλητισμού, για να προχωρήσει η αντικατάσταση του χλοοτάπητα στο γήπεδο Αργοστολίου.
Αυτό αποκάλυψε ο πρόεδρος της ΚΕΔΗΚΕ, Άγγελος Κωνσταντάκης, στην εκπομπή του Σάκη Βούτου και τον Ionian Galaxy.
Αυτό σημαίνει ότι προχωράει το έργο ώστε να δοθεί σύντομα το γήπεδο προς χρήση και μάλιστα με συνθετικό χλοοτάπητα τελευταίας τεχνολογίας.
Όπως είπε ο κ. Κωνσταντάκης, το γήπεδο αναμένεται να είναι έτοιμο για τη νέα ποδοσφαιρική σεζόν.

 

3/11/2016  Inkefalonia 89,2

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΗΚΕ Άγγελος Κωνσταντάκης, μίλησε στην εκπομπή του Inkefalonia 89,2 “Μέρα Μεσημέρι” με τον Γιώργο Χαλαβαζή, αναφορικά με τις επικείμενες εργασίες αλλαγής χλοοτάπητα στο Στάδιο Αργοστολίου.

Ο κ. Κωνσταντάκης τόνισε ότι «Μπήκαν χρήματα στον κωδικό και μέσα στον Δεκέμβριο, αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες αλλαγής του συνθετικού χλοοτάπητα του Σταδίου»

 

2/11/2016 Ιόνιαν Γκάλαξι

Στον Σάκη Βούτο και στον Ιόνιαν Γκάλαξι μίλησε σήμερα το πρωί ο Πρόεδρος της ΚΕΔΗΚΕ Άγγελος Κωνσταντάκης.

Σε ότι αφορά στο γήπεδο Αργοστολίου ο Πρόεδρος της ΚΕΔΗΚΕ ανακοίνωσε ότι μπήκαν 550.000 ευρώ στον κωδικό του έργου και σε λίγο καιρό το έργο θα ξεκινήσει και το γήπεδο θα είναι έτοιμο πριν το Πάσχα. Θα μπει νέος τάπητας, τελευταίας γενιάς και συνθετικός με όλες τις προδιαγραφές ενώ θα γίνουν και αρδευτικά έργα αλλά και εργασίες στις εξέδρες και στα αποδυτήρια
Ο Άγγελος Κωνσταντάκης εξέφρασε την ικανοποίησή του για το ότι το “τρέξιμο” και η επιμονή της Δημοτικής Αρχής έφεραν αποτέλεσμα και δύο πολύ σημαντικά έργα για την νέα γενιά και τον αθλητισμό προχωρούν και θα ολοκληρωθούν το επόμενο διάστημα.

 

 

2/11/2016 ΗΜΕΡΗΣΙΟΣ

«Σύντομα αναμένεται να ξεκινήσουν τα έργα για την αλλαγή του χλοοτάπητα στο Στάδιο Αργοστολίου, είπε χθες στον «Η» ο πρόεδρος της ΚΕΔΗΚΕ κ. Άγγελος Κωνσταντάκης.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς, το έργο αναμένεται να αρχίσει πριν το τέλος του τρέχοντος έτους και να ολοκληρωθεί πριν το Πάσχα.
Το έργο έλαβε Κωδικό έγκρισης και είναι προϋπολογισμού 550.340 Ευρώ».

Αυτά δήλωνε στον «Η» πριν λίγες ημέρες ο πρόεδρος της ΚΕΔΗΚΕ κ. Άγγελος Κωνσταντάκης, αν και εκτός των άλλων ουσιαστικών πραγμάτων απορίες δημιουργεί ότι ενώ η ίδια δήλωση έγινε και σε άλλα τοπικά μέσα ενημέρωσης και παρά την σοβαρότητά της, επίσημο δελτίο τύπου ή ανακοίνωση δεν εκδόθηκε από τον Δήμο ή έστω την ΚΕΔΗΚΕ, όταν για «ψύλλου πήδημα» συμβαίνει το αντίθετο.

ΟΙ ΑΛΛΕΠΑΛΛΗΛΕΣ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΗ

Πριν να αναφέρουμε τα ευρήματα της έρευνας μας θα παραθέσουμε ασχολίαστες ούτε μία, ούτε δύο αλλά …..επτά ανάλογες με την πρόσφατη αυθεντικές δηλώσεις του κ. Κωνσταντάκη μέσα σε διάστημα 14 μόλις μηνών σύμφωνα με τις οποίες πομπωδώς ανακοινωνόταν ότι….. «εντάχθηκε το γήπεδο», «απέκτησε κωδικό το γήπεδο», «επίκειται προγραμματική σύμβαση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού με τον Δήμο», «το γήπεδο έχει ενταχθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων», «αν η κυβέρνηση δεν δώσει τα λεφτά ο Δήμος θα αναλάβει από δικά του έσοδα το έργο», «ο Δήμαρχος απέσπασε επίσημες δεσμεύσεις», «περιμένουμε δημοπράτηση του έργου τον Σεπτέμβρη» κ.λ.π., κ.λ.π

 

31/8/2015. Δήλωση του προέδρου της ΚΕΔΗΚΕ κ. Άγγελου Κωνσταντάκη στο inkefalonia. gr:

«Χρειάστηκε πολύ προσπάθεια για να ενταχθεί το γήπεδο σε κωδικό του Υπ Υποδομών»»

 

23/9/2015. Σε συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΗΚΕ, με βασικό θέμα την κατάρτιση και έγκριση του κανονισμού λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων της Κεφαλονιάς που ανήκουν στην ΚΕΔΗΚΕ, ο κ. Άγγελος Κωνσταντάκης ανάφερε τα εξής:

1) «Σε περίπτωση που από την κεντρική κυβέρνηση δεν τελεσφορήσει η έγκριση του κονδυλίου της μελέτης των 510.000 ευρώ, τότε ο Δήμος θα είναι υποχρεωμένος να κάνει μια δαπάνη περίπου 120 χιλ ευρώ προκειμένου να αλλαχτεί μόνο ο τάπητας»

2) «Αν σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα δούμε ότι η υπόθεση δεν προχωράει, τότε θα αναγκαστούμε από τα πενιχρά χρήματα του Δήμου να δαπανήσουμε 120 χιλ ευρώ για την αλλαγή μόνο του τάπητα».

3) «Προσωπικά θα κάνω τις προσπάθειές μου να φτιάξω το γήπεδο πριν από την έναρξη της επόμενης αγωνιστικής περιόδου». 

18/11/2015 . Το Δημοτικό Συμβούλιο με την 273/ 2015 ομόφωνη απόφαση του «Εγκρίνει την παραλαβή και αποδοχή της μελέτης του έργου: «ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ «ΑΝΔΡΕΑΣ ΒΕΡΓΩΤΗΣ» – ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΝΘΕΤΙΚΟΥ ΧΛΟΟΤΑΠΗΤΑ» συνολικού προϋπολογισμού προτεινόμενων έργων 550.000€ με πρόβλεψη αναθεώρησης και τον ΦΠΑ».

Στην εισήγηση της η δημοτική αρχή μεταξύ των άλλων αναφέρεται ότι:

«Η χρηματοδότηση του έργου προβλέπεται να καλυφθεί από Εθνικά Προγράμματα Δημοσίων Επενδύσεων της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και μικρής συμμετοχής του Δήμου Κεφαλλονιάς» και γίνεται επίσης αναφορά για

«επικείμενη Προγραμματική Σύμβαση του Δήμου με την ΓΓΑ για το θέμα αυτό»

 

18/11/2015: Στην ίδια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου σύμφωνα με δημοσιεύματα ο κ. Κωνσταντάκης ανέφερε ότι :

«Στόχος είναι η νέα αγωνιστική περίοδο τον επόμενο Σεπτέμβριο να βρει το γήπεδο έτοιμο να χρησιμοποιηθεί από τις ομάδες. Το θέμα είναι πως το έργο αυτό έχει ενταχθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του 2016».

19/1/2015: Δήλωση του προέδρου της ΚΕΔΗΚΕ κ. Άγγελου Κωνσταντάκη στην Efimeridakefalonia.gr:

«Έχω υποσχεθεί στον ποδοσφαιρικό κόσμο της Κεφαλονιάς ότι το γήπεδο θα είναι έτοιμο αρχές του προσεχούς Σεπτεμβρίου. Δυστυχώς, μέχρι τώρα η κυβέρνηση δεν είναι πιστή στις εξαγγελίες της και αν συνεχίσει στο μοτίβο αυτό μέχρι τον Μάιο, τότε η ΚΕΔΗΚΕ, μέσω του Δήμου Κεφαλονιάς, θα αναλάβει την διεκπεραίωση του έργου, όχι στο αρχικό ποσό της μελέτης, αλλά με ένα ποσό που θα πλησιάσει τις 150.000 ευρώ και θα αφορά μόνο την αλλαγή του τάπητα, έτσι ώστε το γήπεδο να παραδοθεί στις ομάδες που το χρησιμοποιούν».

 

15/7/2016: Σε δελτίο τύπου του Προέδρου της ΚΕΔΗΚΕ κ. Άγγελου Κωνσταντάκη αναφέρεται:

«Μετά από μεθοδευμένες πιέσεις του Δήμου Κεφαλονιάς το Γήπεδο Ποδοσφαίρου του Αθλητικού Δημοτικού Κέντρου Αργοστολίου «Ανδρέας Βεργωτής», μπήκε σε γραμμή προτεραιότητας στον σχεδιασμό των έργων του Υπουργείου Αθλητισμού.
Ο Δήμαρχος Κεφαλονιάς Αλέξανδρος Παρίσης απέσπασε επίσημες δεσμεύσεις στο πρόσφατο ταξίδι του στην Αθήνα. Περιμένουμε δημοπράτηση του έργου τον Σεπτέμβρη».

3/10/2016: Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΗΚΕ κ. Άγγελος Κωνσταντάκης μιλώντας στον Σάκη Βούτο και τον Ionian Galaxy μεταξύ των άλλων είπε:

«Μέσα στην εβδομάδα αναμένονται εξελίξεις για το ΔΑΚ Αργοστολίου, ύστερα από τη διαβεβαίωση που πήρα από τον υφυπουργό Αθλητισμού Σταύρο Κοντονή στη συνάντηση που είχα μαζί του στο περιθώριο της συνάντησης Χορωδιών που έγινε στη Ζάκυνθο, στα πλαίσια των εκδηλώσεων μνήμης για τη συμμετοχή των Επτανησίων στη Ναυμαχία της Ναυπάκτου».

Τα συμπεράσματα δικά σας

Ο τοπικός αναλυτής

Προηγούμενο άρθροΗ εκλογή Προέδρου «παίγνιο» για πρόωρες κάλπες -Κόλπο ΣΥΡΙΖΑ βλέπει η ΝΔ
Επόμενο άρθροΈρχεται μίνι ανασχηματισμός -Ποιοι φεύγουν, ποιοι έρχονται