Το “όνος γκάλοπ” θύμισε κάτι από … “Μέγαρο”

Αγαπητό Μαγκαζίνο,

αυτός που κάνει ένα λάθος και το αναγνωρίζει, διατηρεί την αξιοπιστία του και έχει ελπίδες να το επανορθώσει. Αυτόν που κάνει ένα λάθος και επιμένει ντε και καλά πως ήταν σωστό και θέλει μάλιστα να βγει κι από πάνω, “βράσ’ τονε, δε γραδάρει”…
Ο λόγος για τον κεφαλονίτη όνο ο οποίος υπέπεσε σε ένα λάθος ολκής. Δημοσιοποίησε ένα άρθρο με δημοσκοπικό περιεχόμενο της φαντασίας του τρεις μέρες πριν την πρωταπριλιά, κι ενώ βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο, φόρεσε την “ασπίδα” του πρωταπριλιάτικου εθίμου να λέμε ψέματα και το “καμουφλάρισε” χρησιμοποιώντας τη γερμανική λέξη “esel” που σημαίνει γάιδαρος.
Αντί συγγνώμης, ο όνος ούτε λίγο ούτε πολύ μας είπε και ανόητους καθώς δεν καταλάβαμε το χιούμορ του, δε γνωρίζουμε γερμανικά και το επίπεδό μας είναι κατώτερο της ιστοσελίδας του…
Αν κάνουμε στην άκρη το ιδιαίτερα επικίνδυνο στοιχείο της προπαγάνδας που δε θέλουμε ούτε να το φανταστούμε για τον όνο, μένουν ορισμένα καυτά ερωτήματα που χρειάζεται να απαντηθούν απ’ τον αγαπητό και οξυδερκή γάιδαρο :
1. Που ακριβώς εντοπίζει το χιούμορ σε μία ανάρτηση με δημοσκοπικό περιεχόμενο και μάλιστα εντός προεκλογικής περιόδου;
2. Γιατί χρησιμοποίησε τη γερμανική λέξη “esel” και όχι για παράδειγμα την αγγλική “donkey” που είναι περισσότερο  γνωστή και που ενδεχομένως να μπορούσαν περισσότεροι να την καταλάβουν; Αν κάποιος διάβαζε “donkey opinion” αντί για “esel opinion” σίγουρα θα ήταν πιο εύκολο να αντιληφθεί το εκλεπτυσμένο χιούμορ του…
3. Αφού το άρθρο του ήταν τελικά πρωταπριλιάτικο, να υποθέσουμε ότι ο τίτλος της ανάρτησης “προηγείται ο Μιχαλάτος” ήταν επίσης πρωταπριλιάτικος κατά την εκτίμησή του;
4. Γιατί το ΜΜΕ που είναι ιδιοκτησία του κ. Μιχαλάτου χρησιμοποίησε επίμονα την εν λόγω ψεύτικη δημοσκόπηση σα να ήταν αληθινή στις δημοσιεύσεις του;
5. Γιατί όταν αποκαλύφτηκε ότι η δημοσκόπηση ήταν ψεύτικη τα στελέχη του κ. Μιχαλάτου τη διέγραψαν από τους προσωπικούς τους λογαριασμούς στο φβ;
Αγαπητέ όνε, σας είχα μία εκτίμηση εξαιτίας της αντιπαράθεσής σας με τους “Μεγαρίτες”. Η πρακτική που ακολουθήσατε όμως στο συγκεκριμένο θέμα δυστυχώς προσομοιάζει σε δικές τους πρακτικές. Το μόνο που μπορείτε να κάνετε, αν θέλετε να διαφοροποιηθείτε απ’ αυτούς, είναι να αναγνωρίσετε το λάθος σας.
Μετά τιμής,
ΑΚ

ΥΓ:Με την έκφραση “όνος γκάλοπ” ενδεχομένως να γελούσαμε περισσότερο…