12 νέες Πράξεις συνολικού π/υ 3.866.401,28 ευρώ εντάχθηκαν από την ΠΙΝ στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ιόνια Νησιά 2014-2020» για δράσεις προστασίας, διαχείρισης και ήπιας αξιοποίησης οικοσυστημάτων και περιοχών φυσικού κάλους.
Συγκεκριμένα στον Άξονα Προτεραιότητας «Προστασία του Περιβάλλοντος και Αειφόρος Ανάπτυξη» του ΕΠ «Ιόνια Νησιά 2014-2020» ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος υπέγραψε πέντε νέες πράξεις, συνολικού π/υ 1.659.208,98 ευρώ με δικαιούχους τους εξής Φορείς Διαχείρισης:
– Φορέας Διαχείρισης Στενών και Εκβολών Ποταμών Αχέροντα και Καλαμά για την πράξη με τίτλο «Δράσεις προστασίας διαχείρισης και ήπιας ανάπτυξης υγροτόπων», π/υ 385.000 ευρώ. Η πράξη αφορά σε διαχειριστικές δράσεις για την προστασία, διατήρηση και ανάδειξη των προστατευόμενων υγροτόπων της νήσου Κέρκυρας. Ειδικότερα, οι προστατευόμενες περιοχές του Δικτύου NATURA 2000 στην Κέρκυρα είναι: Λιμνοθάλασσα Αντινιώτη, Λιμνοθάλασσα Κορισσίων , Αλυκή Λευκίμμης , Παράκτια Θαλάσσια Ζώνη από Κανόνι έως Μεσογγή , Λιμνοθάλασσα Κορισσίων και Νήσος Λαγούδια , Λιμνοθάλασσα Αντινιώτη και ποταμός Φόνισσας.
– Φορέας Διαχείρισης Αμβρακικού Κόλπου Λευκάδας για την πράξη με τίτλο «Διαχείριση ανθρώπινων δραστηριοτήτων συμβατών με την προστασία και ανάδειξη ειδών και οικοτόπων στην ευρύτερη περιοχή της Λευκάδας», π/υ 258.780 ευρώ
– Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου Ζακύνθου ΕΠΖ για την πράξη με τίτλο «Δράσεις προστασίας και ανάδειξης της προστατευόμενης περιοχής του Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου Ζακύνθου και των περιοχών NATURA 2000 της ευθύνης του»,π/υ 193.800 ευρώ.
– Φορέας Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου και Ακαρνικών Ορέων για την πράξη με τίτλο «Προστασία , Διαχείριση περιοχής Εχινάδων Νήσων, δικαιοδοσίας Φορέα Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου και Ακαρνικών Ορέων», π/υ 343.228,98 ευρώ.
– Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου για την πράξη με τίτλο «Προμήθεια ειδικού εξοπλισμού περιβαλλοντικής παρακολούθησης αστυνόμευσης για την ενίσχυση του Φορέα Διαχείρισης ΕΔ Αίνου», π/υ 95.900 ευρώ.
– Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου για την πράξη με τίτλο «ΠΑΝΑΣ.Τα μνημειακά δάση του Ιονίου ως κοιτίδες βιοποικιλότητας και υψηλής διατροφαρμακευτικής αξίας μακρομυκήτων, χαρτογράφηση, καταγραφή, αξιολόγηση, δικτυωση, διατήρηση και αειφορική αξιοποίηση», π/υ 382.500 ευρώ.

Προηγούμενο άρθροΟ Κωνσταντάκης δηλώνει …έτοιμος!!!
Επόμενο άρθροΠαρέμβαση-εκπληξη από τον Παναγή Κωνσταντατο για την Θηνια-Τι λέει