Επιστολή: Οι Θηνιάτες δεν θέλουν να μπουν στο Δήμο Παλικής

Μεγάλη αναστάτωση επικρατεί στα χωριά της Θηνιάς σχετικά με το σχεδιαζόμενο σπάσιμο του Δήμου που θέλει την Θηνιά να πηγαίνει διοικητικά στο Ληξούρι, όπως ήταν πριν περίπου 35 χρόνια.

Η συζήτηση για την διάσπαση του Δήμου ξεκίνησε αμέσως μετά τους σεισμούς από Ληξουριώτες ντόπιους αλλά και ετεροδημότες και στο αίτημα αυτό η κυβέρνηση φέρεται να απαντάει θετικά αλλά αντιπροτείνει στην αρχική πρόταση των τεσσάρων δήμων να δημιουργηθούν τρεις στα όρια των παλαιών τριών επαρχιών, με αποτέλεσμα, η Θηνιά να ξαναπερνάει διοικητικά στην Παλική, κάτι το οποίο βρίσκει αντίθετους όλους τους Θηνιάτες από τα Κοντογουράτα μέχρι τα Ζόλα.
Οι φορείς έχουν απευθυνθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο, την Βουλευτή και τον Περιφερειάρχη αλλά νοιώθουν ότι τους αγνοούν για ένα τόσο σημαντικό θέμα, στο οποίο πριν την όποια απόφαση θα έπρεπε πρώτα από όλα να συζητηθεί μεταξύ των άμεσα εμπλεκομένων, όπως άλλωστε ορίζουν και τα θεσμικά όργανα.

Η καθημερινότητα πλέον των Θηνιατών είναι συνυφασμένη με το Αργοστόλι, σε κάθε τομέα και για αυτό απειλούν με το κλείσιμο της χωματερής που βρίσκεται εντός των ορίων τους σε περίπτωση που δεν γίνει δεκτό το αίτημα τους.
Ακολουθεί η επιστολή των φορέων και υπογραφές πλέον των 300 ατόμων στην διάθεση οποιουδήποτε.

 

Αναδημοσίευση από www.kefaloniamas.gr