Η πίεση δεν είναι μόνο από την αντιπολίτευση, αλλά και εντός της κυβέρνησης. Μιλώντας στο Kontra 24, ο βουλευτής Έβρου της ΝΔ, Σταύρος Κελέτσης, δήλωσε πως ο ίδιος θα ήθελε να δοθούν στη δημοσιότητα και τα ποσά που δόθηκαν σε κάθε ΜΜΕ. “Η διαφάνεια, είναι όρος αδιαπραγμάτευτος για την κυβέρνηση της ΝΔ. Γι’ αυτό και δόθηκε στην δημοσιότητα η λίστα των 1.242 δικαιούχων της ενίσχυσης των 20 εκατομμυρίων” τόνισε και πρόσθεσε ότι τα χρήματα δόθηκαν λόγω της έκτακτης κατάστασης που δημιούργησε ο κορονοϊός.

“Η καμπάνια ήταν ενημερωτική και είχε να κάνει με τον τρόπο αντιμετώπισης και προστασίας για τον κορονοϊό”, ανέφερε ο κ. Κελέτσης. “Είναι έλλειψη δημοκρατίας να δίνεται στη δημοσιότητα η λίστα με τα ΜΜΕ που επιδοτήθηκαν;” ανέφερε. “Τα χρήματα δεν τα μοίρασε ο Πέτσας ή η κυβέρνηση” είπε ο κ. Κελέτσης, ενώ ανέφερε πως δόθηκαν βάσει ενός “συνδυασμού κριτηρίων“. “Σε δεύτερη φάση θα ήταν καλό να δοθούν στη δημοσιότητα και τα ποσά, εγώ θα ήθελα να δοθούν” σημείωσε.

Ερώτηση στην Κομισιόν

Στα αρμόδια ευρωπαϊκά όργανα φέρνει ο ΣΥΡΙΖΑ το θέμα των 20 εκ. ευρώ στα κανάλια. Ο επικεφαλής της ομάδας των ευρωβουλευτών του και αντιπρόεδρος του ΕυρωκοινοβουλίουΔημήτρης Παπαδημούλης, απευθύνει ερώτηση στην Κομισιόν, όπου αναφέρονται τα εξής: “Στη μακρά λίστα μέσων ενημέρωσης που επιδοτήθηκαν περιλαμβάνονται ανύπαρκτοι ή ανενεργοί ιστότοποι, που δεν συγκαταλέγονται στο σχετικό Μητρώο Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης”. Προσθέτει πως η διάθεση των κονδυλίων έγινε “μέσω εταιρείας που ανέλαβε – με απευθείας ανάθεση και κατά παρέκκλιση των διατάξεων των δημοσίων συμβάσεων, και έναντι αμοιβής – την κατανομή της συνολικής δαπάνης της καμπάνιας.

Διαβάστε αναλυτικά

Σύμφωνα με την λίστα των χρηματοδοτήσεων, τα χρήματα έχουν δοθεί σε ιστοτόπους, με άγνωστα κριτήρια. Τα ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ, δηλαδή τα ΜΜΕ του 902 και του “Κόκκινου” δεν έχουν λάβει χρήματα. Εκτός λίστας και το docomento, δημιουργώντας ερωτήματα, ενώ ο ΣΚΑΪ φαίνεται να έχει επιδοτηθεί και για το ραδιόφωνο και για το site. Πολλά ερωτήματα προκαλεί η επιδότηση του σαιτ protieidisi.gr, που φαίνεται να δημιουργήθηκε… μαζί με την επιδότηση. Ο μάνατζερ βρίσκεται στη λίστα και με το σαιτ, pokaliptikalive.gr, όπου αναρτώνται εκπομπές που παράγει σε τοπικής εμβέλειας κανάλια. Όπως γράφει η Εφημερίδα των Συντακτών, που έχει αναδείξει το θέμα, στους επιδοτηθέντες βρίσκονται blogs, άγνωστου ιδιοκτήτη, sites που έχουν να ανανεωθούν από πέρυσι όπως το αγροτικό paragogi.net. Ένα σαιτ, ονόματι argolikianaptiksi.gr, έχει πέσει, ενώ άλλα έχουν μηδενική επισκεψιμότητα.

Πηγή: flash.gr

Προηγούμενο άρθροΑυτοκτόνησε πυροσβέστης με αλυσοπρίονο μπροστά σε συνάδελφό του! Ο τελευταίος τους διάλογος (Βίντεο)
Επόμενο άρθροΑντιπεριφερειάρχης: Το μήνυμα για τις πανελλαδικές εξετάσεις