Θεόφιλος: Τι λέει για το μεγάλο έργο υδροδότησης των Ομαλών που ξεκινάει -Ποια σημαντικά έργα δημοπρατούνται το επόμενο διάστημα-Τι απαντάει στον Νίκο Ανουσάκη για το “εξαφανισμένος Δήμαρχος” (ηχητικό)

Στην εκπομπή του δημοσιογράφου Σάκη Βούτου στο Νησί 93,9 μίλησε ο Δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος. Αρχικά αναφέρθηκε στον τουρισμό και πρέβλεψε ότι το 2022 θα είναι μία καλή χρονιά για την Κεφαλονιά, τόσο στην κρουαζιέρα αλλά και σε επίπεδο τσάρτερ ενώ προέτρεψε όλους να εμβολιαστούν.

Στην συνέχεια απάντησε στις επικρίσεις του Νίκου Ανουσάκη λέγοντας ότι καθημερινά συναντάται με δημότες για ζητήματα του Δήμου, συμμετέχει σε όλες τις εκδηλώσεις και σίγουρα “δεν είμαι εξαφανισμένος. Μάλλον ο Ν. Ανουσάκης είναι εξαφανισμένος και προσπαθεί να κάνει αισθητή την παρουσία του σε όλο τον κόσμο”. Πρόσθεσε ότι σύντομα θα κάνει δημόσια απολογισμό και όποιος παράγει έργο, αυτό φαίνεται. Τόνισε ότι θα πρέπει ο Ν. Ανουσάκης να είναι χρήσιμος στο Δημοτικό Συμβούλιο και άλλωστε υπάρχει ακόμη πολύς δρόμος μέχρι τις εκλογές.

Τόνισε ότι ο Δήμος χρειάζεται προσλήψεις σε όλες σχεδόν τις υπηρεσίες του προκειμένου να λειτουργήσει σωστά και ευελπιστεί ότι μέσα στο 2022 η κυβέρνηση-όπως έχει υποσχεθεί-θα κάνει προσλήψεις. Χαρακτήρισε ως μεγάλο πλήγμα την διάλυση ης Δημοτικής Αστυνομίας από την πρώην Δημοτική Αρχή και στόχος του είναι να την επανασυστήσει έστω και με ένα άτομο προσωπικό καθώς σήμερα με την κατάσταση που υπάρχει δεν μπορεί να γίνει καμία εφαρμογή των αποφάσεων που παίρνει η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.

Αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο που θα υδροδοτήσει τα Ομαλά με την γεώτρηση της Λάμπης, που θα λύσει ένα χρόνιο πρόβλημα της περιοχής.

Ανακοίνωσε ότι τις επόμενες μέρες δημοπρατείται το μεγάλο έργο της Ανάπλασης των κοινοχρήστων χώρων στο Αργοστόλι και θα ακολουθήσει το εξίσου πολύ σημαντικό έργο της ανατικατάστασης του δικτύου ύδρευσης από τους καρκινογόνους αμιαντοσωλήνες σε μεγάλο μέρος του Δήμου.

Επίσης αναφέρθηκε και στο θέμα της μείωσης των συντελεστών του ΦΠΑ για το Αιγαίο μόνο που συνιστά μεγάλη αδικία για τα νησιά του Ιονίου και επεσήμανε ότι περιμένει ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για να ακουστεί δυνατά η φωνή της Κεφαλονιάς στην κεντρική εξουσία

Ακούστε τι είπε ο κ. Μιχαλάτος εδώ