Εκτιμήσεις που προκαλούν ανησυχία για τα νέα κρούσματα, που αναμένεται να αυξηθούν ραγδαία έχει στα χέρια της η Πολιτική Προστασία και ο Νίκος Χαρδαλιάς, εξ ου και η επίσπευση λήψης των νέων μέτρων. Οι εξαιρετικά δυσοίωνες προβλέψεις μιλούν για γεωμετρική άνοδο των κρουσμάτων κορονοϊού, που θα αγγίξουν τα 500 την ημέρα μέχρι το τέλος Αυγούστου. Αυτά έχουν στα χέρια τους τα στελέχη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και φυσικά η Κυβέρνηση, που κρούει τον κώδωνα κινδύνου.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Θάνου Σωτήρη στο astinomiko.gr, αυτά τα δεδομένα, μαζί με την διαπίστωση ότι στην έκρηξη των κρουσμάτων με την έναρξη της τουριστικής περιόδου ο μέσος όρος ηλικίας των φορέων έπεσε στα 36 χρόνια, προκαλούν τα νέα μέτρα από την κυβέρνηση, αλλά και την ιδιαίτερη αναφορά του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στους νέους που επιστρέφουν από διακοπές, κατά την έναρξη ευρείας σύσκεψης το πρωί, που ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Θέλω να κάνω ειδική έκκληση στους νέους μας, στα νέα παιδιά. Έχω και εγώ παιδιά σε αυτή την ηλικία, 17, 23 και 22, γνωρίζω την ανεμελιά της ηλικίας. Αλλά παρακαλώ, έκκληση: Προσοχή, προσέξτε τους εαυτούς σας, δεν είστε άτρωτοι, και κυρίως αυτοί που δεν είναι άτρωτοι είναι οι γονείς σας και οι παππούδες και οι γιαγιάδες σας».

Η ανησυχητική εκτίμηση για 500 κρούσματα την ημέρα

κρουσματα χαρδαλιας νεα μετρα

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του astinomiko.gr οι ειδικοί αναλυτές των δεδομένων εξάπλωσης του κορονοϊού, που συνεργάζονται με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας αυτή την περίοδο, αναλύοντας όλα τα δεδομένα που έχουν στην διάθεσή τους από την ημέρα που άνοιξε η τουριστική περίοδος, παρέδωσαν στον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά τα αποτελέσματα που αναφέρουν πως μέχρι το τέλος του Αυγούστου τα κρούσματα σε ημερήσια βάση θα φτάσουν τα 500!

Η θετική πλευρά αυτής της ανάλυσης είναι πως στο αμέσως επόμενο διάστημα, δηλαδή τον Σεπτέμβριο, αναμένεται βάση των ίδιων αναλύσεων αντίστοιχη γεωμετρική πτώση σταδιακά, που εάν εφαρμοστούν όλα τα μέτρα ασφαλείας που ισχύουν ήδη, αλλά και όσα ανακοινωθούν μέχρι τότε, θα φτάσει στα πολύ χαμηλά επίπεδα του Μαΐου.

Προφανώς σημαντικό ρόλο σε όλη αυτή την ανάλυση των επιδημιολογικών και άλλων δεδομένων παίζει η μαζική μετακίνηση τουριστών και προς την Ελλάδα και εσωτερικά.

πηγή: astinomiko.gr

Προηγούμενο άρθροΔεν άντεξαν την ταπείνωση οι Τούρκοι: Tραγικό photoshop για την Φ/Γ ”ΛΗΜΝΟΣ” – Στο ναυπηγείο η ”Κemal Reis”
Επόμενο άρθροΤρία χρονιά πετυχημένης λειτουργίας του Υπερίωνα στο Ληξούρι -Εκδήλωση με πολλά μηνύματα -Ποιοι έδωσαν το παρών! [εικόνες]