Δεν αποκλείει τη λύση της προσωρινής μεταφοράς απορριμμάτων εκτός Κέρκυρας, ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης.

Σύμφωνα με όσα είπε σε πρωινή εκπομπή του Open, ο τομέας των σκουπιδιών ήταν ένα «Βατερλώ ανυπέρβλητου μεγέθους» σε όλη τη χώρα, πλην των Περιφερειών Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας, που δεν ακολούθησαν τον σχεδιασμό του ΣΥΡΙΖΑ και σήμερα έχουν σύγχρονους σταθμούς επεξεργασίας απορριμμάτων. Αναφέρθηκε ειδικά στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και το πρόβλημα των σκουπιδιών, η οποία δεν απορρόφησε τις χρηματοδοτήσεις του ΕΣΠΑ, και καταλόγισε ευθύνες στο Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θεόδωρο Γαλιατσάτο.

Συγκεκριμένα, ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε: «Στο κομμάτι των απορριμμάτων, μιλάμε για ένα Βατερλώ ανυπερβλήτου μεγέθους. Όταν εξελέγη η κυρία Δούρου, παρέλαβε έναν Περιφερειακό Σχεδιασμό στην Αττική από τον κύριο Σγουρό. Αποφάσισε να τον ακυρώσει, διότι είπε, εμείς οι αντιμνημονιακοί μαζεύουμε τα σκουπίδια μας διαφορετικά από τους μνημονιακούς. Ωραία, τον ακύρωσε. Έφτιαξε κάτι διαφορετικό στη θέση του; Η απάντηση είναι όχι. Είμαστε κολλημένοι πάλι με τη Φυλή. Όσες περιφέρειες στη χώρα ακύρωσαν τον Περιφερειακό Σχεδιασμό που είχε φτιάξει η κυβέρνηση Σαμαρά μέχρι το 2014, σήμερα έχουν πρόβλημα με τα σκουπίδια. Από το Αίγιο, πάμε τα σκουπίδια στην Κοζάνη. Δύο περιφέρειες, η Ήπειρος και η Δυτική Μακεδονία, είναι οι μόνες δύο περιφέρειες στην Ελλάδα, που αποφάσισαν παρά την εντολή της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ να μην πειθαρχήσουν και να μην ακυρώσουν τον Περιφερειακό Σχεδιασμό που είχε κάνει η κυβέρνηση Σαμαρά. Αυτές οι δύο Περιφέρειες είναι οι μόνες οι οποίες σήμερα έχουν σύγχρονους σταθμούς επεξεργασίας απορριμμάτων και θα χρησιμοποιηθούν έστω και παρενθετικώς για ένα χρονικό διάστημα για να ανακουφίσουν περιοχές όπως τα Ιόνια Νησιά, βλέπε τι γίνεται στην Κέρκυρα, όπου ο εκεί Περιφερειάρχης Γαλιατσάτος με το ΣΥΡΙΖΑ, αποφάσισε να μην κάνει απολύτως τίποτα, έχει αφήσει την Κέρκυρα μέσα στα σκουπίδια από την ανικανότητά του. Τι πρέπει να κάνουμε; Να τα φάμε τα σκουπίδια; Σας λέω: Ηπειρος και Δυτική Μακεδονία ακολούθησαν το σχέδιο της κυβέρνησης Σαμαρά, σήμερα έχουν τα εργοστάσια, δεν έχουν πρόβλημα με τα σκουπίδια. Ιόνια Νησιά, Αττική, ακυρώσανε το σχέδιο της κυβέρνησης Σαμαρά.Τι κάνανε; Μια τρύπα στο νερό. Αυτός ήταν ο σχεδιασμός του ΣΥΡΙΖΑ και έχουν και τα μούτρα να μιλάνε!»

Πηγή: corfutvnews