Τη ρητορική της περί «λαθρομεταναστών» έχει εγκατασταθεί στο «γαλάζιο» λεξιλόγιο, όπως απέδειξε για ακόμη μια φορά ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Μιλώντας, λοιπόν, το πρωί της Τρίτης στον ΑΝΤ1, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων αναφέρθηκε στο προσφυγικό, χαρακτηρίζοντάς το ως «λαθρομεταναστευτικό» ζήτημα, ενώ έκανε λόγο για «μαζικές απελάσεις στην Τουρκία», σημειώνοντας ότι η Άγκυρα είναι υποχρεωμένη να τους πάρει.

Παράλληλα, ανέφερε ότι «η διαδικασία μετά τη ψήφιση του νόμου Χρυσοχοΐδη θα έχει ως εξής: όταν φτάνει η βάρκα και πιάνουν αυτούς τους ανθρώπους, εντός τριών ημερών θα βγαίνει η πρώτη απόφαση που θα διαχωρίζει εάν ανήκουν στο υψηλό προσφυγικό προφίλ ή στο χαμηλό. Όσοι έχουν υψηλό προσφυγικό προφίλ, δηλαδή περίπου το 7%, θα πηγαίνουν σε ανοιχτά κέντρα και θα συνεχίζουν τη διαδικασία για να χαρακτηριστούν πρόσφυγες. Όσοι έχουν χαμηλό μεταναστευτικό προφίλ, δηλαδή το 93%, θα μπαίνουν σε κλειστού τύπου κέντρα, θα μένουν για έξι μήνες για να τελειώσει η διαδικασία του πρώτου και του δεύτερου βαθμού του αιτήματος και μετά θα στέλνονται πίσω στην Τουρκία».

Στο ερώτημα για το πού θα δημιουργηθούν τα «κλειστού τύπου κέντρα», απάντησε ορθά-κοφτά: «Στα νησιά».

Το σχετικό απόσπασμα:

Πηγή: aftodioikisi.gr