Άδεια οδήγησης με ένα κλικ!

Τα συναρμόδια Υπουργεία έχουν σχεδόν έτοιμη την εφαρμογή για την online έκδοση προσωρινού ή κανονικού διπλώματος ή της ανανέωσής του.

Online θα προμηθεύονται άμεσα την προσωρινή ή την κανονική άδεια οδήγησης αλλά και την ανανέωσή της οι οδηγοί καθώς το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης έχει έτοιμη την συγκεκριμένη εφαρμογή.

Με την συγκεκριμένη ενέργεια το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης σε συνεργασία με το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών βάζουν έναν τέλος σε όλες τις γραφειοκρατικές αγκυλώσεις του κράτους διευκολύνοντας τους πολίτες, μειώνοντας την απασχόληση των υπαλλήλων μ14ε το κοινό και βέβαια μειώνουν στο ελάχιστο τα κρούσματα διαφθοράς καθώς η χρήση της τεχνολογίας θα καταργήσει τις… «παράγκες» έξω από τις Διευθύνσεις Μεταφορών!

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsauto.gr το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών βρίσκεται εδώ και καιρό σε συνεργασίας με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης για την ψηφιακή αναβάθμιση των υπηρεσιών και ήδη τα πρώτα αποτελέσματα θα αφορούν στην έκδοση της προσωρινής ή της κανονικής άδειας οδήγησης αλλά και της ανανέωσης αυτής.

Μάλιστα ειδικά για την προσωρινή άδεια οδήγησης, ο πολίτης θα μπορεί να οδηγήσει σχεδόν αμέσως μετά τις επιτυχείς εξετάσεις, χωρίς να χρειάζεται να περιμένει για διάστημα πολλών εβδομάδων μέχρι να λάβει το δίπλωμά του.

Όλα τα απαραίτητα έγγραφα θα καταχωρούνται ψηφιακά και θα περιλαμβάνουν τις φωτογραφίες, τις ιατρικές εξετάσεις ενώ σχεδιάζονται και επιπλέον εφαρμογές οι οποίες θα είναι αυτόματες και απρόσωπες.

Ειδικότερα οι ιατρικές εξετάσεις θα μπορούν να αντλούνται από την εφαρμογή της συνταγογράφησης ενώ οι πολίτες θα μπορούν μόνοι τους και χωρίς την μεσολάβηση των Σχολών Οδηγών να ορίζουν την ημερομηνία πραγματοποίησης των εξετάσεών τους μέσω των Διευθύνσεων Μεταφορών της εκάστοτε Περιφέρειας.

Πηγή: newsauto.gr