Αφρ. Θεοπεφτάτου Στο ΧΩΝΙ: «Η χώρα αλλάζει σελίδα»

Τη στάση που κράτησε η Νέα Δημοκρατία απέναντι στην απόφαση του Eurogroup σχολιάζει Στο ΧΩΝΙ η βουλευτής Κεφαλληνίας του ΣΥΡΙΖΑ, Αφροδίτη Θεοπεφτάτου.

Συγκεκριμένα, η βουλευτής αναφέρει: «Η ΝΔ επιλέγει τη στρατηγική της διγλωσσίας στα μεγάλα εθνικά ζητήματα όπως η συμφωνία για το χρέος, αλλά και για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ είτε διατυπώνοντας άλλες θέσεις στην Ελλάδα και άλλες στο εξωτερικό είτε αποκλίνοντας από βασικές θέσεις που είχε στο παρελθόν.

Για παράδειγμα στο ονοματολογικό υποστήριζε την “εθνική γραμμή” από το 2008 μέχρι και την ημέρα που κλείστηκε η συμφωνία. Κάτι ανάλογο έκανε και στο ζήτημα του χρέους, όπου αρχικά καλωσόριζε οποιαδήποτε ρύθμιση και εκ των υστέρων την αποτίμησε ως κακή συμφωνία. Το ερώτημα είναι εάν αυτή η διγλωσσία επιλέγεται ως στρατηγική για μικροκομματικά οφέλη ή εάν, όπως λέει η FAZ, ο αρχηγός της δυσκολεύεται να κρατήσει τη συνοχή της παράταξης του, υποκύπτοντας στις ακραίες φωνές. Η εμμονή της ΝΔ να θεωρεί ως αποτυχία την απόφαση του Eurogroup παρά τις περί του αντιθέτου δηλώσεις κορυφαίων ευρωπαίων αξιωματούχων και παρά την αναγνώριση του διεθνούς Τύπου, την οδηγεί σε πλήρη απομόνωση,  φέρνοντάς την αντιμέτωπη ακόμη και με την οικογένεια του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, στην οποία ανήκει. Επιμένει δε, προς έκπληξη όλων, να αμφισβητεί πως η σημαντική αναδιάρθρωση του χρέους που επιτεύχθηκε, αποτελεί ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς τη διεθνή κοινότητα ότι η Ελλάδα βρίσκεται επιτέλους στο δρόμο της ανάκαμψης.

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως με την ιστορική απόφαση του Eurogroup έκλεισε οριστικά ο κύκλος των μνημονίων, γεγονός που ειπώθηκε ρητά και κατηγορηματικά από τους εκπροσώπους των ευρωπαϊκών θεσμών, αλλά και χαιρετήθηκε ως μεγάλη επιτυχία της Ελλάδας από τον ξένο Τύπο. Η χώρα αλλάζει σελίδα και το έργο της ελληνικής κυβέρνησης είναι να αξιοποιήσει τα οφέλη από την απόφαση του Eurogroup, προκειμένου η έξοδος από τα μνημόνια να μην αποτυπώνεται μόνο σε οικονομικούς δείκτες, αλλά και στην καθημερινότητα των πολιτών».

Αναδημοσίευση από http://www.toxwni.gr