Αφρ. Θεοπεφτάτου Στο ΧΩΝΙ: «Οι πολίτες θα θυμηθούν ποιοι τους έβαλαν στα μνημόνια και ποιοι τους έβγαλαν από αυτά»

Την τελευταία δημοσκόπηση της Palmos που δείχνει την ψαλίδα να κλείνει και άλλο μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ, σχολίασε Στο ΧΩΝΙ η βουλευτής Κεφαλληνίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, Αφροδίτη Θεοπεφτάτου.

Συγκεκριμένα, η ίδια αναφέρει: «Παρακολουθώ με ενδιαφέρον όλες τις δημοσκοπήσεις και αυτές που μας δείχνουν να τα πηγαίνουμε καλύτερα και αυτές που δεν μας δείχνουν ότι τα πάμε και τόσο καλά, τις παρακολουθώ πολλά χρόνια και θυμάμαι καλά και τις εύστοχες και τις άστοχες προβλέψεις τους. Θέλω να σας πω όμως κάτι καθαρά, η πολιτική δεν γίνεται με δημοσκοπήσεις, η πολιτική γίνεται με πρόγραμμα, σχεδιασμό, απολογισμό. Οι εκλογές δεν είναι δημοσκοπήσεις, στις εκλογές ψηφίζει ο κόσμος κι όχι οι αναλυτές.

Δεν είναι η ώρα των δημοσκοπήσεων όμως, είναι η ώρα της επιτάχυνσης του κυβερνητικού και κοινοβουλευτικού έργου. Η χώρα έχει μπροστά της τεράστια ζητήματα να λύσει και να χαράξει κατευθύνσεις, αλίμονο αν αφήσουμε τα μολύβια και διαβάζουμε δημοσκοπήσεις. Ο απολογισμός θα έρθει στην ώρα του με την λήξη της συνταγματικά προβλεπόμενης θητείας κι εκεί ο λαός θα κάνει τον απολογισμό. Μέχρι τότε χρειάζεται δουλειά, αποφασιστικότητα και επιτάχυνση.

Ο ελληνικός λαός έχει μνήμη, γνώμη και διαίσθηση και δεν ξεχνά αυτούς που τον οδήγησαν στα όρια της χρεοκοπίας το 2010. Aκόμη και ο πιο δύσπιστος βλέπει ότι η χώρα ισορροπεί μετά από χρόνια κατάρρευσης και καταστροφής.

Όταν έρθει η ώρα να αντιπαρατεθούν τα δυο μεγάλα πολιτικά σχέδια για το μέλλον, το προοδευτικό με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ και το συντηρητικό με κορμό την ΝΔ, εκεί οι πολίτες θα θυμηθούν ποιοι τους έβαλαν στα μνημόνια και ποιοι τους έβγαλαν από αυτά».

Αναδημοσίευση από http://www.toxwni.gr