Όσο αφορά τα φυσικά ακραία φαινόμενα που έγινε χθές στην κοινότητα μας θα ήθελα να ενημερώσω τον Πρόεδρο της Κοινότητας, που συνηθίζει σε τέτοιες περιπτώσεις να χάνει τον ρόλο του, τα εξής.

1ον. Να τον ενημερώσω ότι ο θεσμίκος ρόλος του Προέδρου της κοινότητας σε τέτοιες περιπτώσεις είναι συντονιστικός και όχι καταγγελτικός.

2ον. Να τον ενημερώσω ότι η πρόσκληση σε σύσκεψη φορέων, που επικαλείται δημόσια, αφενός μεν αγνοείς το Συντονιστικό Όργανο της Περιφέρειας (Σ.Ο.Π.) και αφετέρου το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο του Δήμου (Σ.Τ.Ο.).

3ον. Να τον ενημερώσω ότι  για να φτάσεις σε σημείο να απαιτείς γενική συνέλευση φορέων με συμετοχή πολιτών πρέπει πρώτα να έχεις την ικανότητα να συγκαλέσεις το κοινοτικό σου συμβούλιο σε συνέλευση, πράγμα που δεν έχει γίνει εδώ και 4 χρόνια με δική του ευθύνη .

4ον. Να τον ενημερώσω ότι η διαχείριση κρίσεων δεν μπορεί να συνδυάζονται με πόζες στα κοινωνικά δίκτυα. Θέλει σοβαρότητα υπευθυνότητα και αποφασιστικότητα.

5oν. Να τον ενημερώσω ότι  ο θεσμικός ρόλος του προέδρου της κοινότητας δεν περιλαμβάνει την συμμετοχή στην απόφαση για την ενεργοποίηση του σχεδίου “ΞΕΝΟΚΡΑΤΗΣ” . Ούτε καν γνωμοδότηση για κάτι τέτοιο. Περιλαμβάνει όμως άλλες υποχρεώσεις ,ώστε να αποφευχθεί η ανώτερο διαδικασία,  που ποτέ δεν έχουν γίνει.

6ον .  Να τον ενημερώσω ότι  στην προηγούμενη μεγάλη πλημμύρα το 2016 που έγινε στην Αγία Ευφημία , ήταν  πρόεδρος τοπικής κοινότητας. Από τότε ως σήμερα KAMIAαπόφαση δεν πήρε για το πρόβλημα αυτό. Και προφανώς όπως πολύ σωστά του είχε τονίσει ο τότε Αντιδήμαρχος  έχει μπερδέψει τον ρόλο σου από θύτης σε θύμα.

7ον Να τον ενημερώσω ότι δεν πρέπει να βάλει πανταχόθεν,  ότι  παλιότερα δεν έκαναν  τα απαραίτητα τεχνικά έργα, για ευνόητους λόγους

Απόστολος Μουστάκης

Σύμβουλος κοινότητας Αγίας Ευφημίας