Η εποχή όπου η σύνθεση του Δημοτικού συμβουλίου θα αντιπροσωπεύει απόλυτα τη λαϊκή βούληση της τοπικής κοινωνίας έχει φθάσει. Το Δημοτικό συμβούλιο που θα διαμορφωθεί την Κυριακή 26 Μαΐου θα είναι πραγματικά ο καθρέφτης της τοπικής μας κοινωνίας. Σε μια τέτοια στιγμή κανείς δεν μπορεί να μείνει αμέτοχος.
Όλοι μας, στη Δημοτική Κίνηση «Κεφαλονιά-Νησί για όλους», είμαστε δημιουργοί, μέλη και υποψήφιοι του συνδυασμού μας. Σε κανέναν δεν έγινε πρόταση να συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο. Όλοι συμμετέχουμε γιατί πιστεύουμε στα ίδια πράγματα, βασιζόμαστε στις ίδιες αρχές και θέλουμε να εκπροσωπήσουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αργοστολίου όλους τους πολίτες που σκέφτονται με τον ίδιο τρόπο.
Είμαι πραγματικά υπερήφανος που είμαι μέλος αυτής της ομάδας ανθρώπων με επικεφαλή έναν εξαιρετικά ικανό και δημοκρατικό άνθρωπο, τον Αλέξανδρο Παντελειό. Έναν άνθρωπο με τον οποίο γίναμε φίλοι, όπως και με όλα τα υπόλοιπα μέλη, μέσα από τις διαδικασίες δημιουργίας της Κίνησης Πολιτών. Η Κίνηση μας από την ίδρυσή της είναι ανοιχτή. Σε κάθε στιγμή, σε κάθε συνάντησή μας, τώρα και στο μέλλον, μπορείτε όλοι να συμμετέχετε, να ακούσετε, να μιλήσετε να συμβάλλετε στο βαθμό που ο καθένας επιθυμεί.
Θα περιγράψω απλά γιατί υπάρχει η Δημοτική Κίνηση «Κεφαλονιά-Νησί για όλους» και γιατί κατά τη γνώμη μου πρέπει να την επιλέξετε την Κυριακή 26 Μαΐου στις Δημοτικές εκλογές για το νέο Δήμο Αργοστολίου.

Βασική μας αρχή είναι ότι η συλλογική γνώση και εμπειρία είναι πάνω από την ατομική. Κανείς δεν είναι παντογνώστης. Άλλωστε δεν εκλέγεται κανείς ως παντογνώστης αλλά ως εκπρόσωπος. Γι’αυτό θέλουμε τους πολίτες ενεργούς. Να λένε τη γνώμη τους για όλα τα θέματα σε όλη τη διάρκεια της Δημοτικής θητείας. Προτείνουμε δομές διαρκούς διαβούλευσης, επικοινωνίας με τους πολίτες, λογοδοσίας και δράσεις ενίσχυσης όλων των συλλόγων και συλλογικοτήτων. Βάζουμε τους πολίτες στο κέντρο της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Θεωρούμε ότι όλοι οι πολίτες του Δήμου έχουν τα ίδια δικαιώματα και τις ίδιες υποχρεώσεις. Ανεξάρτητα αν ζουν στο Αργοστόλι, στη Λειβαθώ, στον Ελειό, στους Πρόννους ή στα Ομαλά. Ανεξάρτητα από το ποια είναι η δουλειά τους, η οικονομική τους κατάσταση, η οικογενειακή τους κατάσταση, η γλώσσα που μιλάνε. Ανεξάρτητα από καθετί που διαχωρίζει τους πολίτες. Όλοι είναι δημότες και συνάνθρωποί μας και όλοι θα πρέπει να αντιμετωπίζονται ισότιμα.

Υπηρετούμε έναν νέο τρόπο σκέψης όπου στην τοπική αυτοδιοίκηση δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι πουθενά. Έννοιες όπως ο σεβασμός, η συνεργασία, η συναίνεση και η συμμετοχή έχουν κεντρικό ρόλο σε κάθε μας ενέργεια και σε κάθε μας πρόταση. Όλα αυτά όμως χωρίς καμία συναλλαγή και καμία συμφωνία έξω από το Δημοτικό συμβούλιο. Δεν βλέπουμε τους άλλους συνδυασμούς ως αντιπάλους. Παντού υπάρχουν αξιόλογοι άνθρωποι. Παντού υπάρχουν φίλοι μας. Σε μια τόσο μικρή κοινωνία όσο η δική μας δεν χωρούν αντιπαλότητες και ατομικά ή πολιτικά συμφέροντα. Όλοι είμαστε μέλη της ίδιας κοινωνίας. Όλοι λέμε καλημέρα. Όλοι γνωριζόμαστε καλά. Μαζί θα κερδίσουμε το στοίχημα του «Κλεισθένη» προς όφελος του νησιού μας και του νέου Δήμου μας.

Πιστεύουμε στην έννοια της συνέχειας στην τοπική αυτοδιοίκηση. Κάθε Δημοτική αρχή πρέπει να παραλαμβάνει από την προηγούμενη ένα έργο και πρέπει να παραδίδει στην επόμενη έργα προς υλοποίηση.

Βοηθάμε και σεβόμαστε τους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη. Κανείς δεν μένει στο περιθώριο. Όλοι έχουν γνώμη, ιδέες και προοπτική.

Εξασφαλίζουμε στα παιδιά μας το καλύτερο μέλλον που μπορούμε. Δίνουμε μεγάλη σημασία στην εκπαίδευση, στην ψυχαγωγία, στην ψυχική υγεία και στη μόρφωση των παιδιών μας. Εξασφαλίζουμε όλες τις συνθήκες για να ανθίσουν τα ταλέντα τους, να έχουν τη δυνατότητα να εκφρασθούν και να κάνουν ένα βήμα παραπάνω από εμάς.

Κάνουμε τα πάντα ώστε η Υγεία στο νησί μας να είναι κάτι αυτονόητο. Ενισχύουμε με κάθε τρόπο τη Δημόσια υγεία για όλους.

Οι παραπάνω είναι μόνο κάποιες από τις βασικές αρχές και επιδιώξεις μας. Ως Δημοτική Κίνηση «Κεφαλονιά-Νησί για όλους» έχουμε καταθέσει ήδη σε Δημόσια διαβούλευση πάνω από 170 συγκεκριμένες προτάσεις για το μέλλον του Δήμου μας σε ειδική πλατφόρμα που δημιουργήσαμε εδώ και 2 μήνες (https://myidea.nisigiaolous.gr/). Ήδη πάρα πολλοί συμπολίτες μας έχουν καταθέσει τις δικές τους προτάσεις και παρατηρήσεις δημιουργώντας έτσι ένα πραγματικό «Πρόγραμμα των Πολιτών».
Έχουμε ήδη πορευτεί προεκλογικά κάνοντας πράξη αυτά που προτείνουμε για το μέλλον του Δήμου μας. Απομένει να μας δώσετε εσείς τη δύναμη να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας, σε συνεργασία πάντα με τις άλλες παρατάξεις, κατά την επόμενη Δημοτική θητεία, ώστε ή Κεφαλονιά να γίνει ένα «Νησί για Όλους» όπου θα είμαστε όλοι περήφανοι να ζούμε.
#nisigiaolous

Προηγούμενο άρθροΓεράσιμος Ναστάτος: Γιατί κατεβαίνω υποψήφιος με τον Μιχάλη Γάκη
Επόμενο άρθροΛειβαθώ: Ο Διονύσης Κωνσταντάτος υποψήφιος με τον Μιχαλάτο