Άκης Τσελέντης: Σας καλώ όλους στον μεγάλο και όμορφο αυτόν αγώνα 

H χώρα μας εισέρχεται πληγωμένη στην πιο καθοριστική καμπή της πρόσφατης ιστορίας της. Οι αξίες μας ,η Ιστορία μας , η οικονομία μας, ο Ελληνισμός μας , πληγώθηκαν και καταπατήθηκαν βίαια τα τελευταία χρόνια , από μία ομάδα Εθνικά επικίνδυνων και ανίκανων κυβερνώντων , που έπεισαν τον λαό ότι είναι η μόνη λύση , ενώ στην πραγματικότητα ήταν καταστροφή. Χάσαμε ευκαιρίες που, όχι μόνο παρουσιάστηκαν αλλά και δεν αξιοποιήθηκαν. Όπως και παραδώσαμε πολλές φορές τα όπλα μας αμαχητί. ΟΙ υποδομές μας ξεπουλήθηκαν ή λεηλατήθηκαν και όσες γλύτωσαν αφέθηκαν στην τύχη τους να ρημάζουν. Ένα τρανταχτό παράδειγμα τα σχολεία παγίδες των παιδιών μας.

Αγαπητοί φίλοι
Η χώρα μας καταστρέφεται συστηματικά και το βλέπουμε καθημερινά. Αυτοί οι λίγοι Εθνικά επικίνδυνοι μας στέρησαν την αισιοδοξία και τη διάθεση να οραματιζόμαστε ένα καλύτερο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας. Αυτό αν θέλετε αποτελεί και την μεγαλύτερη απώλεια από όσες έχουμε υποστεί. Γιατί αν ένας λαός πάψει να ελπίζει τότε είναι καταδικασμένος να χαθεί.

Θα σηκώσουμε τα χέρια ψηλά και θα παραδοθούμε στη μοίρα μας ; Ή θα πάρουμε την μοίρα μας στα χέρια μας κόντρα σε όλα όσα μας οδηγούν αργά αλλά μαθηματικά στην καταστροφή ; Θα ελπίσουμε ότι οι επόμενοι δεν θα κάνουν τα ίδια λάθη ή καταλάβουμε ότι δεν χρειάζεται μόνο αλλαγή προσώπων , αλλά κυρίως χρειάζεται ριζική αλλαγή νοοτροπίας και ποιοτική αναβάθμιση των εκπροσώπων μας ? Εκπροσώπων που δεν θα σκύβουν το κεφάλι , αλλά θα μάχονται για την πατρίδα μας.

Διαθέτουμε μία Ευρώπη που μπορεί να γίνει εργαλείο για την ανάπτυξη του τόπου μας , για την αποκατάσταση όσων δεινών μας προξένησαν οι προηγούμενοι κυβερνώντες. Είναι καθήκον μας απέναντι στην Ελλάδα και τα παιδιά μας να κλείσουμε μια για πάντα αυτή την κακή εποχή και να ανοίξουμε καινούργιους ορίζοντες. Και αυτή τη φορά να το εννοούμε.
Στην προσπάθεια αυτή επιλέγω να αναλάβω την ευθύνη και να δηλώσω παρών. Όχι ως πολιτικός αλλά ως τεχνοκράτης. Δεσμεύομαι δημόσια να διαθέσω όλη μου την ενέργεια και την εμπειρία ώστε ανακάμψει η πατρίδα μας.

Σας καλώ όλους στον μεγάλο και όμορφο αυτόν αγώνα
Άκης Τσελέντης