Αλ. Μπαλού: Γελοία σκιαμαχία των συνδυασμών ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ για το υποτιθέμενο Μουσείο Γιαλλινά

Για «μούσια και μουσεία», για «θυμηδία και θλίψη» και για «γελοία σκιαμαχία», κάνει λόγο η υποψήφια Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», Αλεξάνδρας Μπαλού ,για την αντιδικία των επικεφαλής των συνδυασμών ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ σχετικά με το υποτιθέμενο Μουσείο Γιαλλινά που δήθεν λειτουργεί στην Κέρκυρα.

Αναφέρει:

«Θυμηδία και θλίψη προκαλεί, σε αυτούς που προσδοκούν αντιπαράθεση επικεντρωμένη σε ζωτικά προβλήματα, η προσπάθεια των συνδυασμών του κ. Θ. Γαλιατσάτου και της κ. Ρ. Κράτσα να στήσουν σκηνικό κούφιας, ευτελούς αντιδικίας για την …ύπαρξη Μουσείου Γιαλλινά στην Κέρκυρα, με αφορμή σχετική περικοπή στην ιστοσελίδα της υποψήφιας της ΝΔ στην ΠΙΝ.

Πρόκειται για γελοία σκιαμαχία. Προφανώς, οι “λακκούβες” και τα “μούσια” των συνδυασμών των ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ δεν έχουν τέλος.

Η επιλογή από τον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ αυτού του θέματος, ως πεδίου δημόσιας αντιπαράθεσης, μαρτυρεί την απόλυτη ένδεια των επιχειρημάτων του συνδυασμού του και αποτελεί ακόμη μία απόδειξη της στρατηγικής σύμπλευσής του με τους “γαλάζιους” συνδυασμούς της κ. Κράτσα και του κ. Σ. Σπύρου σε όλα τα βασικά θέματα που βασανίζουν τον λαό. Ο απολογισμός του στα θέματα του Πολιτισμού είναι τόσο φτωχός, άλλωστε, ώστε δικαιολογημένα οι πολίτες λένε “πενία τέχνας κατεργάζεται”! Απολύτως εξηγήσιμη είναι και η παράλειψή του να ενημερώσει ότι δύο χρόνια μετά την ένταξη στο ΕΣΠΑ του έργου της αναστήλωσης της οικίας του σπουδαίου Κερκυραίου ζωγράφου Άγγελου Γιαλλινά και της δημιουργίας Πινακοθήκης – Μουσείου Γιαλλινά, με όρους εμπορικής εκμετάλλευσης, δεν έχει ξεκινήσει ακόμη ούτε η δημοπράτησή του. Ο κ. Περιφερειάρχης, εξάλλου, επί μακρόν ήταν αρνητικός στη δημιουργία του Μουσείου, εν ονόματι του κόστους, αλλά δεν είχε αντίρρηση να υπογράφει αποφάσεις δημόσιας, παχυλής επιχορήγησης σειράς ξενοδοχειακών και άλλων επιχειρήσεων.

Η προσπάθεια, εξάλλου, της κ. Κράτσα να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και να εμφανίσει τον συνδυασμό της υπέρμαχο του Πολιτισμού στα Ιόνια Νησιά προκαλεί εύλογη αποστροφή, όταν είναι νωπές ακόμη οι μνήμες από τα πεπραγμένα του “γαλάζιου” προκατόχου του κ. Γαλιατσάτου στη θέση του Περιφερειάρχη, κ. Σ. Σπύρου. Οι μεταξύ τους αντιπαραθέσεις, οι οποίες μάλιστα μερικές φορές στερούνται πολιτικού ήθους και ύφους, δεν κρύβουν την ταύτισή τους στην απόλυτη προτεραιότητα της ενίσχυσης μεγάλων ιδιωτικών επενδύσεων.

Η “Λαϊκή Συσπείρωση” καλεί τους πολίτες να αγωνιστούν μαζί της για την εξασφάλιση των αναγκαίων πόρων και την αναζωογόνηση της δραστηριότητας των πολιτιστικών φορέων και των Μουσείων των Ιονίων Νήσων, που λειτουργούν σε συνθήκες οικονομικής ασφυξίας και πασχίζουν να συνεχίσουν να δημιουργούν ενώ γύρω τους ο πλούτος ρέει άφθονος και επιχορηγούνται πάμπλουτοι επιχειρηματίες. Για μας, η πολιτιστική μας κληρονομιά και οι Τέχνες δεν αποτελούν περιττή πολυτέλεια. “Μαύρο” στις 26 του Μάη σ’ αυτούς που δίκην σωτήρων, προσβάλλουν τη νοημοσύνη του κερκυραϊκού λαού και καταφεύγουν σε αντιπαράθεση χωρίς αρχές και ουσία για τον λαό, εν ονόματι μάλιστα του Πολιτισμού!»

Αναδημοσίευση από www.902.gr