Ένα μπέρδεμα έχει προκυψει τις τελευταίες ώρες σχετικά με τη λειτουργία των καταστημάτων αλλά και την επιστροφή της υπηρεσίας click away από Δευτέρα.

Την ίδια ώρα που κυβερνητικά στελέχη βγαίνουν σε διάφορες εκπομπές και ανακοινώνουν την επιστροφή του click away από Δευτέρα, την ίδια στιγμή μέλη της επιτροπής επιδημιολόγων τονίζουν πως το θέμα του click away δεν έχει συζητηθεί ακόμα στην επιτροπή.

Τόσο ο υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης χτες το βράδυ όσο και ο γγ Εμπορίου κ. Σταμπουλίδης σήμερα τόνισαν ότι το click away επιστρέφει από Δευτέρα. Ο υπουργός Ανάπτυξης, μιλώντας στο Blue Sky, τόνισε πως σε συνεργασία με τους ειδικούς και τις εισηγήσεις που θα δώσουν, θα αποφασιστεί το πώς και πότε θα ανοίξει το λιανεμπόριο. Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να επιστρέψουν στην μέθοδο του click away μετά την λήξη του αυστηρού lockdown ως τις 11 Ιανουαρίου, αρκεί να το επιτρέψουν και οι συνθήκες.

“Την Πέμπτη θα έχουμε νέα συζήτηση. Για τους επιδημιολόγους κρίνονται κρίσιμες οι επόμενες 48 ώρες, καθώς θα έχουν εικόνα για την περίοδο των Χριστουγέννων. Καλώς εχόντων των πραγμάτων στις 11 του μηνός θα επιστρέψουμε στο click away”, ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης.

«Για λίγες ημέρες έχει τεθεί σε αναστολή η λειτουργία του click away. Τη Δευτέρα θα λειτουργήσει ξανά κανονικά. Τα τρόφιμα και άλλα αγαθά που αλλοιώνονται δεν βρίσκονται σε επιχειρήσεις που έχουν περιορισμούς. Για λίγες ημέρες υπομονή. Το πάγωμα για μια εβδομάδα έγινε γιατί χρειαζόμαστε περισσότερο υγειονομικό χώρο για να λειτουργήσουν τα σχολεία με περισσότερη ασφάλεια. Η αγορά είναι κλειστή. Το click away είναι μια επιλογή που δώσαμε στις κλειστές επιχειρήσεις για να δημιουργήσουν ένα έσοδο πέρα από τη βοήθεια που λαμβάνουν από το κράτος. Περιορίζουμε την κινητικότητα και αυτό θα βοηθήσει στο να διευρύνουμε την υγειονομική ζώνη ώστε τα σχολεία να ανοίξουμε με μεγαλύτερη ασφάλεια», ανέφερε ο κ. Σταμπουλίδης.

Αιφνιδιαστήκαμε από την απόφαση για τα σχολεία

KATASTIMATA731

Αιφνιδιάστηκε από την απόφαση της κυβέρνησης να ανοίξει τα σχολεία ο καθηγητής Παθολογίας και Λοιμωξιολογίας Χαράλαμπος Γώγος όπως δήλωσε μιλώντας στο MEGA.

Ο κ. Γώγος τόνισε πως υπάρχουν περιοχές στη χώρα μας όπου έχουν ακόμα ανησυχητικά επιδημοιολογικά δεδομένα.

Γι αυτό το λόγο η επιτροπή των λοιμωξιολόγων αποφάσισε να ανοίξουν μόνο τα δημοτικά τώρα, αλλά όχι τα γυμνάσια και τα λύκεια.

Ωστόσο η κυβέρνηση είχε ανακοινώσει το άνοιγμα των δημοτικών πριν συνεδριάσει η επιτροπή, κάτι που όπως είπε ο κ. Γώγος, τους αιφνιδίασε.

Σχετικά την παράταση του lockdown, ανέφερε πως ακόμα τίποτα δεν είναι βέβαιο και πως υπάρχει μελέτη των δεδομένων, και πως ακόμα δεν έχουν “χαλαρώσει” τόσο τα πράγματα.

Στην επιτροπή όπως είπε ακόμα δεν έχει συζητηθεί το θέμα του clickaway (που είναι προγραμματισμένο να ξανανοίξει τη Δευτέρα) και πως αυτό θα γίνει τις επόμενες ημέρες. Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να εισηγηθούν στην κυβέρνηση το να μην ανοίξει ακόμα.

Πηγή: dikaiologitika.gr