Αλεξάκης: Ο προοδευτικός λαός των νησιών δεν μένει αμέτοχος.

Το τελευταίο διάστημα γινόμαστε αποδέκτες ενός επικοινωνιακού εμφυλίου πολέμου σε παρατάξεις που διεκδικούν την ψήφο των κατοίκων των Επτανήσων στις περιφερειακές εκλογές του Μάη.

Ανούσιες αντιπαραθέσεις που δεν έχουν σχέση με τα πραγματικά προβλήματα των κατοίκων των νησιών μας, που δεν δίνουν προοπτική και διέξοδο στην επίλυσή τους και στην ανάγκη διαμόρφωσης μιας άλλης περιφερειακής πολιτικής αντάξιας των προσδοκιών τους. Την ώρα που πρέπει να διαφυλάξουμε όλες τις δυνάμεις μας για την ενίσχυση της οικονομίας και της κοινωνίας μας, αντιπαραθέσεις και συγκρούσεις που αποπροσανατολίζουν απ’ αυτό το στόχο δείχνουν την ανικανότητα και την ανεπάρκεια της σημερινής περιφερειακής αρχής και τους πραγματικούς στόχους και τα αθέμιτα μέσα όσων επιδιώκουν την κατάληψη αυτής της θέσης.

Αναδεικνύουν, όμως, την παθογένεια και την επικοινωνιακή τακτική αυτών που έχουν τεράστιες ευθύνες για τη συσσώρευση των πραγματικών προβλημάτων που βιώνουν καθημερινά οι κάτοικοι όλων των νησιών μας. Διαπιστωμένη ανεπάρκεια και ανικανότητα, που αναδεικνύεται ξαφνικά και προσχηματικά σε παρατάξεις που έχουν την ίδια κομματική αναφορά, σε ένα δήθεν ξεκαθάρισμα λογαριασμών, ανούσιες εσωπαραταξιακές συγκρούσεις που γίνονται δύο μήνες πριν τις εκλογές και ενώ παραδέχονται ότι στο βωμό της εξουσίας έκαναν εκπτώσεις σε θέματα αρχών και πολιτικής δείχνουν το βαθύ πρόβλημα των συνδυασμών που διεκδικούν την ψήφο των επτανησίων πολιτών.

Ο προοδευτικός λαός των νησιών δεν μένει αμέτοχος.

Θα απαντήσει τη κατάλληλη στιγμή στην παρακμή, στην απαξίωση και στην προσπάθεια υποβάθμισης της λειτουργίας των θεσμικών οργάνων της περιφέρειας.

Η “Επτανησιακή Πρωτοβουλία” δε θα συμμετάσχει σε αυτό το παιχνίδι, που αποπροσανατολίζει από τις πραγματικές ευθύνες όσων διαχειρίστηκαν τη διοίκηση της περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Για εμάς αντικείμενο διαλόγου και αντιπαράθεσης είναι τα προβλήματα του τόπου μας.

Κάθε βήμα μας θα απαντά σε αυτό το στόχο.

Να πάμε τα νησιά μας μπροστά, να λύσουμε προβλήματα, να ανοίξουμε νέους δρόμους.

Συνεχίζουμε τον αγώνα για ένα νέο ξεκίνημα, μια νέα αρχή, μια νέα αντίληψη πέρα από τις παρωχημένες πρακτικές που αποτελούν πλέον παρελθόν.

 

Από το Γραφείο Τύπου