Είμαι υποψήφια δημοτική σύμβουλος στο Αργοστόλι με το συνδυασμό «Κεφαλονιά – Νησί για όλους» με υποψήφιο Δήμαρχο τον Αλέξανδρο Παντελειό. Επέλεξα να ενταχθώ στον συγκεκριμένο συνδυασμό γιατί είναι η μόνη ομάδα που λόγω των μελών και των θέσεών της έχει να προτείνει κάτι αληθινά πρωτοποριακό για το νησί μας.
Το πρόβλημα στον τόπο μας και, γενικότερα, στην Ελλάδα είναι η απουσία συλλογικής συνείδησης. Πολλοί – και δικαιολογημένα, λόγω των φαινομένων διαφθοράς σε κάθε επίπεδο – έχουν χάσει κάθε πίστη στο «μαζί», στο «εμείς». Όμως, αυτή ακριβώς η πίστη είναι που θα δώσει τη λύση. Πρέπει όλοι μας να συνειδητοποιήσουμε τη δύναμη που έχουν οι μαζικές προσπάθειες και αντιδράσεις. Πρόσφατο παράδειγμα, οι κινητοποιήσεις κατά των εξορύξεων, που γιγαντώνονται μέρα με τη μέρα.
Στις εκλογές, δύο επιλογές έχουμε όλοι: ή να μείνουμε αμέτοχοι συνεχίζοντας να διαμαρτυρόμαστε για τα κακώς κείμενα γύρω μας ή να προσπαθήσουμε – εμείς με την υποψηφιότητά μας κι εσείς με την ψήφο σας προς εμάς – να βελτιώσουμε τη ζωή μας. Ας επιλέξουμε, λοιπόν, τον δεύτερο δρόμο γιατί μόνο έτσι μπορούμε να βγάλουμε την Κεφαλονιά απ’ το τέλμα, ώστε ν’ αναδείξει τους αναξιοποίητους θησαυρούς της.
Και μην ξεχνάμε: “People have the power” (Patti Smith).

Προηγούμενο άρθροΗ ΛΑΘΟΣ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΤΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ
Επόμενο άρθροΑργοστόλι: Απόβαση με ποδήλατα από το κρουαζιερόπλοιο (pics)