Αλλαγή ώρας 2022: Η κατάργηση επιστρέφει – Ποιοι επέλεξαν τη θερινή

Για τελευταία φορά φαίνεται πως θα ρυθμίσουν τους δείκτες των ρολογιών τους οι Αμερικανοί το 2022, καθώς η Γερουσία των ΗΠΑ ψήφισε ομόφωνα την κατάργηση του μέτρου της αλλαγής ώρας για το 2022, γεγονός που σημαίνει ότι από εδώ και πέρα σε όλες τις Πολιτείες θα υιοθετηθεί μόνο το θερινό ωράριο.

Όπως υπογράμμισε ο συντάκτης του σχετικού νομοσχεδίου, ο ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής από τη Φλόριντα, Μάρκο Ρούμπιο, «η αλλαγή της ώρας είναι μια ξεπερασμένη αντίληψη, μια πηγή άγχους και σύγχυσης. Είναι απλώς ηλίθιο, δεν υπάρχει άλλος τρόπος να το πω».

Μάλιστα, ο γερουσιαστής συνέδεσε την αλλαγή ώρας με την αύξηση «στα καρδιακά επεισόδια και τα τροχαία».

«Η χειμερινή ώρα σκοτεινιάζει τη ζωή μας, κυριολεκτικά», τόνισε από την πλευρά του ο γερουσιαστής Σέλντον Γουάιτχαουζ από το Ρόουντ Άιλαντ, όπου τον Δεκέμβριο νυχτώνει περίπου στις… 16.15.

«Παράθυρο» για βέτο

Βέβαια, πρέπει να σημειωθεί ότι, για να τεθεί σε εφαρμογή η κατάργηση του μέτρου της αλλαγής ώρας που προβλέπεται από το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, θα πρέπει πρώτα να εξασφαλίσει την έγκριση της Βουλής και στη συνέχεια να επικυρωθεί από τον αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, ο οποίος διαθέτει το δικαίωμα να ασκήσει βέτο. Για την ώρα, ο Μπάιντεν δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του για τη στάση που θα κρατήσει.

Η βασική ιδέα είναι ότι η αλλαγή ώρας έχει αρνητικές επιπτώσεις στους βιολογικούς ρυθμούς, ιδίως των παιδιών.

Πότε είναι η αλλαγή ώρας 2022 στην Ελλάδα

Τα ξημερώματα της τελευταίας Κυριακής του Μάρτη, δηλαδή στις 27 Μαρτίου 2022, όταν το ρολόι μας δείξει 03:00, θα το γυρίσουμε μία ώρα μπροστά, ώστε να δείξει 04:00.

Κι εάν μέχρι το φθινόπωρο του 2022 δεν μεσολαβήσει κάποια ευρωπαϊκή απόφαση για την κατάργηση του μέτρου, τότε η επόμενη αλλαγή ώρας, θα πραγματοποιηθεί την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου.

Πηγή: aftodioikisi.gr