Αυτή την περίοδο σε πολλά σχολεία της Κεφαλονιάς υλοποιείται ένα πρόγραμμα του ΕΣΠΑ όπου ενισχύεται σε σημαντικό βαθμό το ηλεκτρονικό τους δυναμικό( υπολογιστές και λοιπός εξοπλισμός).

Πρόκειται για ένα Πρόγραμμα  που υλοποιεί η Περιφέρεια φροντίζοντας τα σχολεία μας και αποτελεί μια ακόμη απόδειξη του ενδιαφέροντός της για τα εκπαιδευτικά θέματα!

Χρειάζεται να θυμίσουμε:

  1. Ότι είναι πάντοτε σε ετοιμότητα να συμβάλλει στην πραγματοποίηση του κτηριολογικού προγράμματος των Δήμων, χρηματοδοτώντας την κατασκευή ενός νέου Λυκείου στο Ληξούρι και, ενδεχομένως, ενός Γυμνασίου στο Αργοστόλι!
  2. Ότι τα τεύχη δημοπράτησης είναι έτοιμα και επίκειται η δημοπράτηση του Γυμνασίου Αγίας Θέκλης, ενώ από την πλευρά της έχει κάνει ό,τι απαιτείται προκειμένου να κατασκευασθεί το νέο μηχανολογικό εργαστήριο στο ΕΠΑΛ Ληξουρίου!
  3. Έχει εντάξει στο ΠΕΠ Ιονίων νήσων την αποκατάσταση βλαβών εξαιτίας των σεισμών ( και λόγω πλημμελούς συντήρησης) και με δικαιούχο φορέα τις ΚΤΥΠ Α.Ε. σε μια σειρά από κτιριακά συγκροτήματα δευτεροβάθμιας και πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, συνολικού προϋπολογισμού σχεδόν 4,5 εκατ. ευρώ, σε Αργοστόλι, Λειβαθώ και Ληξούρι.

Μια σειρά από νέες μικρές και μεγάλες προκλήσεις θα πρέπει να αντιμετωπιστούν με αποτελεσματικότητα κατά την ερχόμενη τετραετία! Σε αυτές συμπεριλαμβάνονται κατά προτεραιότητα  εκτός των άλλων, κατά τη γνώμη μου:

-Η συμβολή στη δημιουργία ενός Νέου Λύκειου στην περιοχή του τέως Δήμου Ελειού-Πρόννων

-Η παροχή της στήριξης που απαιτείται προκειμένου να γίνουν οι αναγκαίες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις/παρεμβάσεις στον περιφερειακό Αργοστολίου όπου βρίσκονται τα σχολικά συγκροτήματα του 1ου και 2ου Λύκειου Αργοστολίου

-Η δημιουργία υποστηρικτικών δομών για τους γονείς ( συμβουλευτική γονιών) και τους έφηβους όσον αφορά τον επαγγελματικό προσανατολισμό τους.

-Η ουσιαστική βοήθεια για την βελτίωση της λειτουργικότητας των Δ.Ι.Ε.Κ Κεφαλονιάς και για την οριστική επίλυση του κτιριακού προβλήματος

-Η πρόκληση ενός δευτεροβάθμιου ελέγχου για την στατική επάρκεια των σχολικών μας συγκροτημάτων όπου και αν απαιτείται!

Προηγούμενο άρθροΔιερευνώντας τον ρόλο των ψηφιακών μέσων στο σύγχρονο σχολείο.
Επόμενο άρθρο«Απόλυτη καταδίκη της βίας που υπέστη ο κ. Καλογερόπουλος»