Η Δημοτική Κίνηση για τον Δήμο Αργοστολίου «Κεφαλονιά Νησί για Όλους» τιμά την σημερινή ημέρα της εργατικής πρωτομαγιάς και χαιρετίζει όλες τις εκδηλώσεις εορτασμού που λαμβάνουν χώρα στο νησί μας.

Η σημερινή ημέρα αποτελεί σύμβολο του αγώνα κάθε ανθρώπου του μόχθου, κάθε ελεύθερου ανθρώπου. 133 χρόνια μετά τον Μάη του 1886 και την εργατική εξέγερση του Σικάγου, 83 χρόνια μετά την απεργία των καπνεργατών της Θεσσαλονίκης και 75 χρόνια μετά την εκτέλεση των αγωνιστών στην Καισαριανή η σημερινή ημέρα κρατά ακέραιο το περιεχόμενό της και το όραμα της.

Η Κεφαλονιά των Μουζακάτων και των Αργινίων, οι Κεφαλλονίτες, οι οποίοι με την παρουσία τους κόσμησαν κάθε πτυχή της προσπάθειας του λαού μας για αυτοδιάθεση, αξιοπρέπεια και δικαιώματα δεν λησμονούν την σημασία της σημερινής ημέρας.

Η Δημοτική Κίνηση «Κεφαλονιά Νησί για Όλους» έχει θέσει από την πρώτη στιγμή της δημιουργίας της ως καταστατικές αρχές αυτές τις αξίες αλλά και τα νοήματα της σημερινής ημέρας. Θα επιδιώξει και θα διεκδικήσει με κάθε δυνατό μέσο, από όποια θέση και αν βρεθεί την επιστροφή των χαμένων δικαιωμάτων και ελευθεριών του Κεφαλονίτη, είτε είναι Ποριώτης, είτε Σκαλισιάνος, είτε Λειβαθινός, είτε Παλικισιάνος, είτε Ρισιανός, είτε Σαμικός, είτε Αργοστολιώτης. Με δύναμή μας την αλληλεγγύη, τη δημοκρατία, τον σεβασμό στον διπλανό μας και με χάρτη την ιστορία μας θα κάνουμε την Κεφαλονιά ένα Νησί για Όλους.

 

Δημοτική Κίνηση για τον Δήμο Αργοστολίου

«Κεφαλονιά Νησί για Όλους»