Ανδρέας Λοβέρδος: “Υπήρξε μία στιγμή που είπα ”τώρα θέλω να πεθάνω”»

Καλεσμένος του Μάνου Νιφλή στην εκπομπή «Στιγμές» του One Channel βρέθηκε το βράδυ της Δευτέρας ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Ο πρόεδρος του κόμματων των «Δημοκρατών» μίλησε, ανάμεσα στα άλλα, και για την περίοδο των μνημονίων κάνοντας μια εκ βαθέων εξομολόγηση.

«Πω πω πω. Δύσκολο. Έχω μια στιγμή που είπα ότι ”θέλω να πεθάνω”. Το εννοώ, είπα ότι ”θέλω τώρα να πεθάνω”.

Διότι γίνεται ότι θυμάστε, πάω να κάνω μια ομιλία στους Αγίους Αναργύρους, οργανώνεται επίθεση Συριζαϊκού μπλοκ εναντίον μου με ρόπαλα.

Δε με πετυχαίνουν οι ροπαλιές, πετυχαίνουν όμως έναν συνεργάτη μου, βουλευτή μετά, τον Δημήτρη Κωνσταντόπουλο, τον πετάνε κάτω και ήταν δυο μήνες με βουητά στο κεφάλι.

Ακόμα δεν το έχει ξεπεράσει. Λέω, όμως, ”θα την κάνω την εκδήλωση”. Μπαίνω μέσα, ο Δημήτρης έρχεται κάθεται μπροστά και μετά πέφτει κάτω. Αυτοί ήταν απέξω και φώναζαν, γιατί δεν έφυγαν, η αστυνομία δεν με προστάτεψε και με προστάτεψαν οι αστυνομικοί μου.

Η αστυνομία, που το έβλεπε, δεν το κατάλαβε ότι πάνε γι’ αυτό, όχι ότι δεν ήθελε να με προστατέψει» τόνισε ο Ανδρέας Λοβέρδος και, συναισθηματικά φορτισμένος πρόσθεσε:

«Αφού τελειώνει αυτό και φεύγω από εκεί, έχει δολοφονηθεί ο γιος ενός πολιτικού μου φίλου γιατί είχε χρυσοχοείο και μπήκαν μέσα με καλάσνικοφ και του πήραν 20 ευρώ! Με παιδάκι, με νινί! Και πάω στο σπίτι τους όπου το κλίμα είναι αδιανόητο, γίνεται το κλάμα και έρχεται ο αδελφός του και μου λέει:

”Εσύ έχεις αστυνομία, ο αδελφός μου δεν έχει! Ακούς;”. Πήγα σε φίλους μου, όχι σε εχθρούς, δεν πήγα στην πλατεία Συντάγματος να με περιποιηθούν οι μαζεμένοι τότε. Πήγα σε φίλο μου, σε πολιτικό μου ψηφοφόρο. Όταν έφυγα από εκεί και ήμουν στο αυτοκίνητο με τη συνοδεία μου, είπα ”θέλω να πεθάνω τώρα! Δε θέλω άλλο έτσι”. Αυτή ήταν η πιο δύσκολη στιγμή και ήμουν υπουργός Υγείας τότε».

πηγή: reader.gr