Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου για υποχρεωτικούς εμβολιασμούς: Μετά τα ΕΜΑΚ ποιοι; – Πότε θα γίνουν οι επίσημες ανακοινώσεις

Παρά τα όσα διατυμπάνιζε προ λίγων μηνών ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, η κυβέρνηση μάλλον αδιαφορεί για το Σύνταγμα και ήδη έχουμε τους πρώτους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς κατά του κορωνοϊού στην Ελλάδα. 

Όπως σας είχε αναφέρει πρώτο το pronews.gr η κυβέρνηση ετοιμάζει τεχνάσματα για να αναγκάσει τους πολίτες για να εμβολιαστούν κατά του κορωνοϊού, καθώς αλλιώς η ζωή τους θα είναι αρκετά δύσκολη.

Από χθες τέθηκε σε εφαρμογή το σχέδιο και αφορά τις οκτώ ΕΜΑΚ της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, εκεί που οι υπάλληλοι που υπηρετούν στις Ειδικές Μονάδες Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΕΜΑΚ) της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας έχουν διορία μέχρι τις 11 Ιουνίου για να εμβολιαστούν, εφόσον το επιθυμούν (!), αλλιώς… θα αντικατασταθούν από ήδη εμβολιασθέντες (άραγε που θα βρεθεί τόσο ειδικό προσωπικό αν αρνηθούν;).

Προφανώς τα ΕΜΑΚ δεν πρόκειται να είναι οι τελευταίοι υπάλληλοι που θα αναγκαστούν να εμβολιαστούν με έμμεσους τρόπους (καθώς οι άμεσοι απαγορεύονται ρητά από το Σύνταγμα).

Στο pronews.gr σας είχαμε αναφέρει πρώτοι πως το σχέδιο της κυβέρνησης είναι να κάνει υποχρεωτικούς (ουσιαστικά) τους εμβολιασμούς σε υγειονομικούς και μερικές ακόμα ομάδες εργαζομένων (η μία αποδείχθηκε πως είναι τα ΕΜΑΚ). 

Όπως ανέφερε και ο Δημήτρης Σταθόπουλος, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Πυροσβεστικού Σώματος, με την απόφαση για υποχρεωτικούς εμβολιασμούς στα ΕΜΑΚ «ανοίγει ο ασκός του Αιόλου για ολόκληρο το δημόσιο τομέα».

Το ρεπορτάζ αναφέρει πως όλο το σχέδιο θα εκπονηθεί μέσα στο καλοκαίρι και θα ανακοινωθεί πριν τον Σεπτέμβριο. Η κυβέρνηση ουσιαστικά θα ανακοινώσει ποια θα είναι τα -καταρχήν- «προνόμια» των εμβολιασμένων, αλλά και ποιες κατηγορίες εργαζομένων θα ακολουθήσουν τα ΕΜΑΚ.

Σε ότι αφορά τις κατηγορίες εργαζομένων, είναι βέβαιο πως θα ακολουθήσουν οι υγειονομικοί, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν πως κάτι τέτοιο θα ισχύσει και για αρκετούς εργαζομένους σε Σώματα Ασφαλείας, αλλά και στον τουρισμό. Να τονίσουμε πως ήδη στον τουρισμό έχουν ξεκινήσει οι άτυποι υποχρεωτικοί εμβολιασμοί, καθώς πολλοί εργοδότες ζητούν από τους υπαλλήλους να εμβολιαστούν, αλλιώς δεν τους προσλαμβάνουν.

Σήμερα το πρωί ο πρόεδρος του ΙΣΑ, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, επιβεβαίωσε πως η κυβέρνηση των λοιμωξιολόγων εδώ και καιρό βρίσκεται σε συζητήσεις για υποχρεωτικούς εμβολιασμούς, αλλά όπως είπε δεν ήξερε προς τα που θα προχωρήσει.

Ενώ λίγη ώρα αργότερα η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη επιβεβαίωσε πως θα ακολουθήσουν και άλλοι, λέγοντας πως οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν το φθινόπωρο.

Να σημειωθεί πως τις τελευταίες ημέρες υπήρξε και μία στοχοποίηση των υγειονομικών, τους οποίους κατηγόρησαν αρκετοί για τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού. 

Για τα «προνόμια», όπως ήδη σας έχουμε αναφέρει θα ανακοινωθούν μόλις έχουν πρόσβαση στα εμβόλια όλοι οι πολίτες άνω των 18 ετών (τέλη Ιουνίου) και θα αφορούν την πρόσβαση σε διάφορα μέρη χωρίς την ανάγκη προσκόμισης τεστ. 

Η κυβέρνηση θέλει δηλαδή οι πολίτες να δείχνουν ένα πιστοποιητικό για να μπουν σε καφετέριες, θέατρα, κινηματογράφους, γήπεδα, μουσεία κτλ. είτε αυτό θα είναι ένα τεστ, είτε το πιστοποιητικό εμβολιασμού. Με τη διαφορά πως το τεστ θα πρέπει να το πληρώνουν οι πολίτες από τη τσέπη τους.

Χθες σας αναφέραμε το τι ισχύει με όσους έχουν νοσήσει ήδη με κορωνοϊό (διαβάστε σχετικά εδώ).

Και όλο αυτό φυσικά την ώρα που -σύμφωνα με τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ- υπάρχουν ουρές έξω από τα εμβολιαστικά κέντρα, με όλους τους πολίτες να θέλουν να εμβολιαστούν για να πάρουν πίσω την «ελευθερία» τους. Αλήθεια… αν δεν υπήρχαν αυτές οι ουρές για ένα εμβόλιο τι μέτρα θα έπαιρνε η κυβέρνηση για να πείσει τους πολίτες;

Υ.Γ. Πριν από λίγο δημοσιογράφος από φιλοκυβερνητικό κανάλι παραδέχθηκε πως η απόφαση για τα ΕΜΑΚ είναι πιλότος. Προαναγγέλλοντας πως θα ακολουθήσουν και άλλοι.

Πηγή: pronews.gr