Σήμερα, μετά την επαναλειτουργία και των Δημοτικών Σχολείων, επισκεφθήκαμε τις εκπαιδευτικές μονάδες όλων των βαθμίδων στις Κεραμειές. Κύριος λόγος της επίσκεψής μας, να ενημερωθούμε από τις σχολικές μονάδες για τυχόν προβλήματα στη μεταφορά των μαθητών, αρμοδιότητας της Περιφέρειας.

Στόχος της Περιφερειακής Ενότητας αμέσως μετά την γνωστοποίηση της επαναλειτουργίας των σχολικών μονάδων ήταν η απρόσκοπτη μεταφορά των μαθητών και η τήρηση των κανόνων προστασίας της δημόσιας υγείας. Για τον λόγο αυτό σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τους Διευθυντές των σχολικών μονάδων αλλά και τους αναδόχους επανασχεδιάσαμε τις διαδρομές βάσει των κανόνων κοινωνικής αποστασιοποίησης και των ιδιαιτεροτήτων μετακίνησης του μαθητικού πληθυσμού πετυχαίνοντας το βέλτιστο αποτέλεσμα, γεγονός το οποίο αποτυπώθηκε και από την συνομιλία που είχαμε με τους εκπαιδευτικούς.

Οι νέες συνθήκες στις οποίες καλούμαστε να ανταποκριθούμε πρέπει να μας βρίσκουν όλους ενωμένους και αλληλέγγυους. Κύριος στόχος των ενεργειών μας, η προστασία της υγείας του ατόμου και κατ’ επέκταση του κοινωνικού συνόλου.

Σήμερα, μετά την επαναλειτουργία και των Δημοτικών Σχολείων, επισκεφθήκαμε τις εκπαιδευτικές μονάδες όλων των…

Δημοσιεύτηκε από Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλονιάς & Ιθάκης στις Δευτέρα, 1 Ιουνίου 2020

Προηγούμενο άρθροΗ «λιποθυμία» ενός πιτσιρίκου όταν είδε τον Κυριάκο Μητσοτάκη
Επόμενο άρθροΚορονοϊός: Δύο νέα κρούσματα – Τέσσερις θάνατοι σε 24 ώρες