Σχετικά με τα δημοσιεύματα σε ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα που αναφέρονται στη δήθεν απόκρυψη της απαντητικής επιστολής που απέστειλε ο Δήμος Κεφαλονιάς στα ερωτήματα που έθεσε δημόσια το τοπικό ΤΕΕ για τα έργα στο Αργοστόλι πρέπει να ξεκαθαρίσω τα εξής:

Το ΤΕΕ απέστειλε επιστολή στον Δήμο Κεφαλονιάς στις 22/2/2019 ζητώντας ενημέρωση σχετικά με τα έργα που εκτελούνται στο Αργοστόλι. Η επιστολή αυτή κοινοποιήθηκε από το ΤΕΕ και στα τοπικά ΜΜΕ ως όφειλε και είχε το δικαίωμα.

Ο Δήμος απάντησε με επιστολή στις 25/2/2019. Η επιστολή του Δήμου Κεφαλονιάς απευθύνονταν στο τοπικό ΤΕΕ χωρίς κοινοποίηση στα ΜΜΕ. Το ΤΕΕ όχι μόνο δεν «απέκρυψε» την απαντητική επιστολή, αλλά αντιθέτως την απέστειλε σε ΟΛΑ τα εγγεγραμμένα μέλη του.

Το ΤΕΕ είναι ένα θεσμικό όργανο με ρόλο συμβουλευτικό για την πολιτεία. Διαχρονικά ΔΕΝ εξυπηρετεί καμία πολιτική σκοπιμότητα και όλοι, ειδικά εμείς που το υπηρετούμε, πρέπει να συμβάλουμε σε αυτό.

Δεν υπηρετούμε ως γραφείο τύπου κανενός. Θεωρήσαμε σκόπιμο να ενημερώσουμε τα μέλη μας, όπως και κάναμε. Γι’ αυτό τον λόγο άλλωστε η επιστολή βρίσκεται εις γνώση της συναδέλφου που με ανάρτησή της δημοσιοποίησε το θέμα, η οποία εκτιμώ πως έχει το δικαίωμα να την χρησιμοποιήσει όπως επιθυμεί. Σημειωτέον, η λίστα επικοινωνίας μας αριθμεί περί τους 180 μηχανικούς όλων των ειδικοτήτων από την Κεφαλονιά και την Ιθάκη, οπότε η όποια αναφορά σε «απόκρυψη» είναι τουλάχιστον ανακριβής.

Επειδή στα δημοσιεύματα γίνεται αναφορά στη συμμετοχή μου στην Κίνηση Πολιτών «Κεφαλονιά, νησί για όλους», θα ήθελα να διευκρινίσω το εξής: Ο θεσμικός μου ρόλος ως Πρόεδρος της Ν.Ε. ΤΕΕ Κεφαλληνίας και Ιθάκης είναι διακριτός από αυτόν του υποψηφίου Δημάρχου Δ. Αργοστολίου με την Δημοτική Κίνηση «Κεφαλονιά, νησί για όλους». Ουδέποτε επιχείρησα να εμπλέξω τους δύο ρόλους, ουδέποτε χρησιμοποίησα τον ρόλο του Προέδρου ΤΕΕ για να ενισχύσω την υποψηφιότητά μου, ουδέποτε άφησα την υποψηφιότητά μου να επισκιάσει το Τεχνικό Επιμελητήριο. Και δεν πρόκειται να επιτρέψω σε καμία περίπτωση να γίνει οτιδήποτε από τα παραπάνω. Παρακαλώ λοιπόν, δημόσια, όσοι δημοσίευσαν αυτά τα ελλιπή ρεπορτάζ να τα διορθώσουν ως οφείλουν και να μην εξαλείφουν από αυτά το γεγονός ότι όχι μόνο δεν αποκρύψαμε την απαντητική επιστολή του Δήμου Κεφαλονιάς αλλά αντιθέτως ενημερώσαμε ΟΛΑ τα μέλη του ΤΕΕ.

Όλα αυτά τα δημοσιεύματα και η προσπάθεια δημιουργίας ερωτηματικών για τις ενέργειες μου ως πρόεδρος της Ν.Ε. ΤΕΕ Κεφαλονιάς και Ιθάκης καθώς και η προσπάθεια κάποιων να εμπλέξουν τις δύο ιδιότητές μου απλά μας θυμίζει για ποιους λόγους η Κίνηση Πολιτών «Κεφαλονιά, νησί για όλους» βρίσκεται εδώ. Επειδή αυτή είναι η πολιτική που δεν θέλουμε, αυτές είναι οι πρακτικές που πολεμάμε.

 

Με εκτίμηση,

Αλέξανδρος Παντελειός

Πολιτικός Μηχανικός ΕΜΠ, MSc