Υπό όρους και μόνο για πολίτες χωρών που έχουν παρόμοια επιδημιολογικά δεδομένα με την Ελλάδα θα αρχίσουν ξανά από τις 15 Ιουνίου οι πτήσεις προς την Ελλάδα. Το ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το μεσημέρι της Τετάρτης (27.05.2020) ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε τηλεδιάσκεψη με τους ηγέτες των χωρών που, όπως η Ελλάδα, διαχειρίστηκαν το πρώτο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού με επιτυχία. Κι εκεί τους είπε για το πότε θα ξεκινήσουν ξανά οι πτήσεις προς Αθήνα.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν, εκτός από τον Έλληνα πρωθυπουργό, ο καγκελάριος της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς, οι πρωθυπουργοί της Δανίας Μέτε Φρεντέρικσεν, της Νορβηγίας Έμα Σόλμπεργκ, της Τσεχίας Αντρέι Μπάμπις, της Αυστραλίας Σκοτ Μόρισον, της Νέας Ζηλανδίας Τζασίντα Άρντεν και του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημέρωσε τους ομολόγους του για το σχέδιο της κυβέρνησης να ανοίξει στις 15 Ιουνίου τις πτήσεις προς την Αθήνα για τους επισκέπτες από χώρες με παρόμοια επιδημιολογικά δεδομένα, ακολουθώντας τη στρατηγική των δειγματοληπτικών τεστ.

Ήταν η τρίτη τηλεδιάσκεψη ηγετών της ομάδας των οκτώ χωρών και σήμερα έγινε η αποτίμηση της επανεκκίνησης.

Ουσιαστικά, στο πλαίσιο της τηλεδιάσκεψης αυτής, οι ηγέτες των οκτώ χωρών που βρίσκονται στην ίδια φάση επανεκκίνησης των οικονομιών τους τόνισαν ότι τα αποτελέσματα από τις πρώτες εβδομάδες επαναλειτουργίας δραστηριοτήτων είναι θετικά, καθώς ο αριθμός νέων κρουσμάτων παραμένει χαμηλός. Σημείωσαν ακόμη ότι δεν έχει σημειωθεί επιδημιολογική έξαρση, παρόλο που ο ιός δεν έχει εξαλειφθεί.

Παράλληλα, θετική είναι η εικόνα και από την επαναλειτουργία των σχολείων όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης.

Οι οκτώ ηγέτες τόνισαν, ωστόσο, ότι η καλή επιδημιολογική εικόνα δεν πρέπει να οδηγήσει τους πολίτες σε χαλάρωση όσον αφορά τα μέτρα κοινωνικής απόστασης και ατομικής προστασίας.

Πηγή: newsit.gr

Προηγούμενο άρθροΟι 10 μεγάλες αλλαγές στο αεροδρόμιο Κεφαλονιάς-Εκσυγχρονισμένα και καλά προετοιμασμένα τα 14 αεροδρόμια λίγο πριν την πρεμιέρα του Τουρισμού
Επόμενο άρθροReuters: Η Ελλάδα θα επιτρέψει την άφιξη τουριστών από 20-25 χώρες στις 15 Ιουνίου