Κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ οι περισσότεροι βουλευτές εκφράστηκαν με θετικά λόγια για το πρόσωπο της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου, ενώ την ίδια στιγμή επεσήμαναν την επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη να φέρει αύριο προς ψήφιση τον εκλογικό νόμο.

Ο Αλέξης Τσίπρας την ομιλία του μάλιστα ανέφερε ότι «η επιλογή του κ. Μητσοτάκη να προτείνει την Αικ. Σακελλαροπούλου για την Προεδρία της Δημοκρατίας δεν γίνεται με σκοπό να χτιστούν γέφυρες και κλίμα συνεννόησης ανάμεσα στη κυβέρνηση και την προοδευτική αντιπολίτευση, αλλά με σκοπό να σκεπαστεί πρόχειρα το μεγάλο χάσμα που με τις βασικές πολιτικές του επιλογές έχει δημιουργήσει τους προοδευτικούς πολίτες».

«Άλλωστε», τόνισε, «όποιος θέλει να χτίσει γέφυρες συνεννόησης, δεν επιλέγει την επόμενη κιόλας μέρα να φέρει στη Βουλή την κατάργηση της απλής αναλογικής. Και να επαναφέρει έναν εκλογικό νόμο που κλέβοντας έδρες από όλα τα κόμματα, και πριμοδοτώντας μ’ αυτές το πρώτο κόμμα, αποβλέπει σε μονοκομματικές κυβερνήσεις, δηλαδή στην παντοδυναμία του ενός».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης με αφορμή την αλλαγή του εκλογικού νόμου έκανε μάλιστα άνοιγμα προς τις προοδευτικές δυνάμεις του τόπου λέγοντας ότι οι επόμενες εκλογές που θα γίνουν με απλή αναλογική θα βγάλουν κυβέρνηση και δεν θα χρειαστεί να γίνουν επαναληπτικές.

Πίσω από τις… λέξεις

Στην Κουμουνδούρου ωστόσο παρακολουθούν με ενδιαφέρον τα αποτελέσματα της MRB και επισημαίνουν ότι παρά την διαφορά που υπάρχει ανάμεσα στα δύο κόμματα υπάρχουν κάποια στοιχεία που δείχνουν ότι τα πράγματα δεν πάνε καλά για την ΝΔ. Πιο συγκεκριμένα αναφέρονται στους δείκτες που έχουν να κάνουν με τον φόβο όπου από  40% το ποσοστό αυξήθηκε κατά 5 ποσοστιαίες μονάδες, την ελπίδα που από 38,7% μειώθηκε κατά 10% και την ντροπής που από 31,6% αυξήθηκε κατά 6 μονάδες.

Φυσικά από τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν περνάει απαρατήρητο ότι και τα δύο μεγάλα κόμματα -ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ- έχουν πτώση στα ποσοστά τους, χωρίς ωστόσο το ποσοστό που φεύγει από  το κυβερνών κόμμα να πηγαίνει στον ΣΥΡΙΖΑ.

Στο πλαίσιο αυτό άλλωστε ο Αλέξης Τσίπρας έχει αποφασίσει να αλλάξει τακτική, αναδεικνύοντας τα θέματα της καθημερινότητας και όσα έχουν να κάνουν με την τσέπη του πολίτη.

Πηγή: newsit.gr

Προηγούμενο άρθροΕπιστολή Λιβιτσάνη σε Σαμούρη: Τι ζητάει από το ΚΤΕΛ Κεφαλονιάς
Επόμενο άρθροΔήμος Αργοστολίου: Το σχέδιο εφαρμογής της απαγόρευσης του καπνίσματος σε όλες τις υπηρεσίες-Τα βήματα που προβλέπονται (Απόφαση)