Αγαπητό kefalonia magazine

Αποκαλύψεις για την πορεία του νέου αρχαιολογικού μουσείου Αργοστολίου, έκανε σήμερα ο βουλευτής του Νομού μας Παναγής Καππάτος, μιλώντας στην εκπομπή του δημοσιογράφου Σάκη Βούτου στον Ιόνιαν Γκάλαξι.

Όπως είπε ο κ. Καππάτος “Οι εξετάσεις του σκυροδέματος έδειξαν ότι τα θεμέλια είναι σε πολύ καλή κατάσταση, όμως το σκυρόδεμα εξωτερικά, αυτό που βλέπουμε, είναι σε πολύ κακή κατάσταση. Το Υπουργείο έχει αποφασίσει το γκρέμισμα και την κατασκευή του ίδιου ακριβώς κτιρίου ώστε να μην καθυστερήσουμε με άλλα σχέδια. Το καινούργιο είναι ότι θα φτιαχτούν μεγάλα υπόγεια κάτι που σημαίνει ότι σε 2-3 χρόνια το πολύ θα είναι έτοιμο το νέο μουσείο. Μετά το καλοκαίρι θα δημοπρατηθεί η μελέτη κατασκευής.”

Ο βουλευτής πρόσθεσε ότι “αν κάναμε σκέψεις για μεταφορά του μουσείου στη βόρεια πλευρά της πόλης, οι διαδικασίες θα ήταν χρονοβόρες και θα πηγαίναμε στο νέο ΕΣΠΑ μετά από 5-7 χρόνια. Τώρα προλαβαίνουμε το ΕΣΠΑ που τρέχει σήμερα και θα γίνει το ίδιο ακριβώς κτίριο με μεγαλύτερα υπόγεια.

Ο βουλευτής αποκάλυψε ότι το Υπουργείο Πολιτισμού και η Περιφέρεια θα προβούν σε σημαντικές ανακοινώσεις καθώς θα ενταχθούν πολλά μνημειακά και ιστορικά έργα της Κεφαλονιάς όπως οι Άγιοι Φανέντες κλπ

Ακούστε το ηχητικό της συνέντευξης Καππάτου από το 19:00 και μετά

Ο τοπικός αναλυτής

Προηγούμενο άρθροΚεφαλονιά: Προτεραιότητα της Περιφερειακής Αρχής είναι η διανομή των ειδών πρώτης ανάγκης
Επόμενο άρθροΤην σκότωσε, την έκαψε και… έψαχνε στο ίντερνετ “για τη σήψη ενός πτώματος”