Αποφασισμένοι είναι στην κυβέρνηση να συνεχίσει την στήριξη των πολιτών προκειμένου να αντιμετωπιστεί το κύμα ακρίβειας που σαρώνει βασικά προϊόντα. Για τον λόγο αυτό, όπως ήδη έχει αποκαλύψει το Dnews, από τις 11 Απριλίου, η κυβέρνηση σκέφτεται να επαναλάβει το έκτακτο δώρο Πάσχα, ως μία ακόμα επιταγή ακρίβειας στους ίδιους ακριβώς δικαιούχους.
Ο κουμπαράς του νέου κύκλου στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων βρίσκεται στο μικροσκόπιο του Μεγάρου Μαξίμου και είναι προτεραιότητα, όπως τονίζουν οι πληροφορίες, η δύναμη πυρός να διοχετευθεί στη στήριξη των ευάλωτων και κυρίως στη μείωση των λογαριασμών ρεύματος.
Η δέσμη μέτρων που εξετάζεται επιδιώκει να αντισταθμίσει σε σημαντικό μεγάλο βαθμό το άλμα του κόστους διαβίωσης, κυρίως στα ευάλωτα νοικοκυριά, χαμηλόμισθούς και ανέργους. εν αποκλείεται τον Μάιο να ανοίξει ο δρόμος για επανάληψη της εφαρμογής των μέτρων που υλοποιήθηκε εκτάκτως τον Απρίλιο όπως η καταβολή της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης για την στήριξη των πιο οικονομικά αδύναμων πολιτών, δηλαδή της επιταγής ακρίβειας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, όπως ήδη έχει ήδη αποκαλύψει το Dnews η παρέμβαση, εφόσον αποφασιστεί, θα δοθεί προς τα τέλη Ιουνίου, αρχές Ιουλίου, υπό την προϋπόθεση το κύμα ακρίβειας θα συνεχιστεί με την ίδια ένταση.
Υπενθυμίζεται πως η επιταγή ακρίβειας ύψους 200 ευρώ δόθηκε τη Μεγάλη Εβδομάδα σε χαμηλοσυνταξιούχους, δικαιούχους επιδομάτων, ΑμεΑ κ.α.
Ως λύση για την ενίσχυση των νοικοκυριών η κυβέρνηση προσανατολίζεται να δώσει εκ νέου μετά τις γιορτές έκτακτα επιδόματα σε οικογένειες και συγκεκριμένα στους δικαιούχους του επιδόματος παιδιού, σε χαμηλοσυνταξιούχους και στους δικαιούχους των επιδομάτων του ΟΠΕΚΑ ως αντιστάθμισμα των αυξήσεων που έχουν τινάξει τον οικογενειακό προϋπολογισμό και όχι μόνο, στον αέρα.
Η ενίσχυση αυτή θα είναι η δεύτερη σε σειρά αφού ήδη οι παραπάνω περιμένουν μέχρι τις 21 του μήνα να εισπράξουν τις ενισχύσεις που ήδη έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση. Επίσης δεδομένη πρέπει να θεωρείται η επιδότηση στους λογαριασμούς ρεύματος και φυσικού αερίου και για τους επόμενους μήνες. Από τους υπολογισμούς που έγιναν εκτιμάται ότι απαιτείται συνολικά επιπλέον κονδύλι 2 έως 4 δισ. ευρω για 12 μήνες που επιβαρύνει τον προϋπολογισμό.
Πηγή: dikaiologitika.gr